Viralt6. juni 2022

Ayla er født med et "permanent smil": Nu hitter hun på TikTok

Australske Ayla er født med en yderst sjælden lidelse – nu hitter den bedårende baby på TikTok
Ayla med "permanent smil"
Lille Ayla og hendes familie har over 133.000 følgere på TikTok.
 Foto: TikTok / @cristinakylievercher

Da australske Cristina Vercher, 21, og hendes mand Blaize Mucha, 20, tilbage i december 2021 blev forældre til datteren Ayla, fik de sig et gevaldigt chok.

For ikke nok med at datteren kom til verden ved kejsersnit, så opdagede lægerne efter den voldsomme fødsel, at noget ikke var, som det skulle være.

Datteren Ayla er født med den sjældne lidelsen ved navn bilateral macrostomia, som er en dobbelt læbespalte. Ifølge Daily Mail er der kun registreret 14 tilfælde siden 2007.

Aylas medfødte lidelse var ikke blev opsnappet under scanningerne, og da lidelsen er så sjælden, kunne lægerne på Flinder's Medical Centre ikke svare på det nybagte forældrepars mange spørgsmål.

– Det gjorde oplevelsen meget mere fyldt med bekymring, da det tog flere timer før, en læge kunne give os svar, genkalder Cristina om datterens fødsel.

Efter adskillige tests og scanninger, konkluderede lægerne, at det ikke var Cristinas skyld, at hendes datter blev født med den sjældne lidelse.

Artiklen fortsætter under videoen

Udover det rent kosmetiske kan en dobbelt læbespalte også gøre det sværere at etablere amning, da babyen kan have svært ved at hægte sig på og die ved brystet.

Cristina har søgt nettet tyndt for at blive klogere på sin datters lidelse, og da der ikke er meget at finde, har hun oprettet en TikTok, hvor hun viser sin datter frem. Den meste sete video, som du kan se længere oppe i artiklen, er blevet set svimlende 48 mio. gange.

Lægerne anbefaler Cristina og Blaize, at deres datter bliver opereret for læbespalterne, når hun bliver større. De ved dog endnu ikke, hvor stort et indgreb, det kommer til at blive, ligesom de heller ikke ved, hvor store ar hun får.

Sponsoreret indhold