Viralt19. juli 2023

Addisons mareridt: Her kæmper hun for sit liv

En 18-årig kvinde fortæller nu om sin blodige kamp for at redde sit liv, efter hun ud af det blå blev angrebet af en tre meter lang haj
Addison var uhyre tæt på at miste livet. 
Addison var uhyre tæt på at miste livet.
 Foto: Privat

18-årige Addison Bethea dykkede efter muslinger, da hun pludselig mærkede noget hive i sit ben.

Hun regnede med, at det – igen – var hendes halvbror, der drillede. Men da hun vendte sig om, gik mareridtet op for hende.

Der var ikke tale om hendes halvbror, men i stedet en tre meter lang haj, der nu havde sine sylespidse tænder dybt begravet i den unge kvinde.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-07-19/skaermbillede-2023-07-19-kl.-15.10.53.png
Addison måtte have amputeret sit højre ben.
 Foto: Privat

Mod alle odds – og takket være hendes halvbror – slap Addison med livet i behold, og nu fortæller hun så for første gang i detaljer om den hårrejsende dag i juli sidste år.

Det sker ifølge News i et nyt afsnit af BBC One dokumentaren, "Why Sharks Attack".

Den skæbnesvangre dag dykkede den 18-årige kvinde og hendes bror efter muslinger ud for Keaton Beach i Florida. Vandet var ikke mere end 1,5 meter dybt, og ingen af dem havde derfor regnet med, at en haj lurede lige i nærheden.

En tyrehaj
Tyrehajen trives ud for Floridas kyst, og den anses som en af de mest farlige hajarter.
 Foto: VWPics via AP Images

Det var også derfor, at den unge kvinde var overbevist om, at det var hendes egen bror, der drillede hende, da hun mærkede noget på sit ben.

– Jeg troede, det var Rhett, da jeg blev trukket under, for jeg følte hverken smerte eller andet. Men så begyndte jeg at blive kastet rundt, og så vidste jeg, at det var noget andet.

En tre meter lang haj – formentlig en tyrehaj – havde angrebet den 18-årige pige. Den havde bidt sig fast i hendes ben og forsøgte nu at trække afsted med hende.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-07-19/skaermbillede-2023-07-19-kl.-15.10.19.png
Dette billede viser øjeblikket, hvor Addison bliver sejlet i land.
 Foto: Privat

Heldigvis var hendes halvbror lige i nærheden, og han reagerede resolut og uden at tøve.

– Jeg greb fat i hende og slog den (hajen red.) for at forsøge at få den væk.

Rhetts heltemodige indsats hjalp og kort efter kunne han bære Addison til deres lille båd. Herefter blev de hurtigt samlet op af en større båd, der havde opdaget det blodige drama – og herfra gik turen hurtigt mod stranden og hospitalet.

Undervejs forsøgte hendes ældre halvbror at holde hende ved bevidsthed. Han havde desuden lagt en stram kompression på hendes lår for at forhindre et alt for voldsomt blodtab.

– Mand den var kæmpe, og jeg måtte bogstaveligt talt lirke den af, udbrød Rhett, da en politibetjent tog imod dem på land.

Angrebet kostede Addison hendes højre ben, men hun mistede hverken livsmodet eller optimisten.

Allerede dagen efter sin amputation var Addison således oppe og gå igen – dog med krykker og støtte.

Sponsoreret indhold