Viralt18. juli 2023

19-årige Jesses forfærdelige valg: Måtte efterlade forældrene og søster døende

En 19-årig mand blev svært kvæstet – og måtte på hjerteskærende vis efterlade sine forældre og søster døende – da en turistudflugt pludselig tog en dødelig drejning
Jesse mistede hele sin familie i vulkanudbruddet i december 2019.
Jesse mistede hele sin familie i vulkanudbruddet i december 2019.
 Foto: Netflix

9. december 2019 blev Jesse Langfords liv med ét ændret for altid.

Den dag var den unge australier på en hyggelig dagstur til den newzealandske ø White Island, da en ufattelig naturkatastrofe indtraf.

Øens vulkan gik i udbrud, mens Jesse og hans forældre og søster befandt sig midt i infernoet.

Jesse overlevede med nød og næppe, men så heldig var hans forældre og søster ikke.

Fra en nærliggende båd kunne turisterne se vulkanen gå i udbrud.
Fra en nærliggende båd kunne turisterne se vulkanen gå i udbrud.
 Foto: Ritzau Scanpix

Jesse har tidligere fortalt om sit mareridt i den uhyggelige Netflix-dokumentar ”The Volcano: Rescue from Whakaari”.

Og nu sætter han igen ord på det mareridt – og det ubærlige valg – han måtte tage den skæbnesvangre dag.

Da udbruddet kom, stod Jesse og hans familie tæt på krateret. Han blev straks slået omkuld.

– Jeg blev overhamret af en sandstorm ligesom i filmene, hvor du ikke kan se to meter foran dig. Jeg var i så store smerter, fortæller Jesse ifølge Daily Star.

Efterfølgende deltog soldater i at bjærge ligene. Ikke alle 22 ofre blev dog fundet. 
Efterfølgende deltog soldater i at bjærge ligene. Ikke alle 22 ofre blev dog fundet.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den ætsende varme fik hans hud til at prelle af, og først da asken begyndte at lægge sig, kunne Jesse ane sine forældre. Synet var grusomt.

– Far sad op og kæmpede med at trække vejret, mens han forsøgte at tage sin maske af. Mor bevægede sig slet ikke. Jeg kunne se, men havde alt mulig lort I mine øjne og i mit ansigt, der gjorde det sværere, fortæller Jesse.

Jesse var selv i yderste livsfare. Han var svært forbrændt og vidste, at han intet kunne gøre. Han måtte derfor tage en beslutning, som intet barn bør tage: Han måtte efterlade sine forældre og søster døende:

Tour guides evacuate tourists on a boat shortly after the volcano eruption on White Island, New Zealand December 9, 2019 in this picture obtained from social media. Mindst en person er omkommet, flere turister er meldt sårede, og dødstallet frygtes at stige, efter at en vulkan mandag gik i udbrud i New Zealand. Det skriver Ritzau, mandag den 9. december 2019.. (Foto: @SCH/Ritzau Scanpix)
Her evakuerer tourguider nogle af dem, der blev fanget i vulkanudbruddet.
 Foto: Ritzau Scanpix

– Jeg tog beslutningen om, at jeg ikke kunne hjælpe nogen fysisk, men jeg kunne lade andre vide, at jeg havde overlevet. Det plager mig stadig, at jeg tog den slutning og gik. Jeg sagde mere eller mindre farvel så godt, jeg kunne, siger Jesse.

Jesse kollapsede foran redningsmandskab, der var nået frem til vulkanøen. Først efter otte dage i koma kom Jesse til bevidsthed igen. Her fik han overbragt den knusende besked, at hans far Anthony, 51, hans mor Kristine, 46, og hans 17-årige søster Winona var døde.

Liget af Winona er aldrig blevet fundet.

I alt mistede 22 mennesker livet i tragedien på White Island. Af de 25, der overlevede, fik mange – deriblandt Jesse – livsændrende kvæstelser.

Sponsoreret indhold