Søren Rislund

Foto: All Over Press

Platheder på et fundament af sjofelhed har præget Søren Rislunds karriere sammen med kollegaen Jan Monrad i en sådan grad, at det er titlen på deres seneste comedy-album ...

Fulde navn: Søren Rislund

Alias: N/A

Fødselsdato:  17/5 - 1950

Familie: Bodil, 38 (datter) Tue, 33 (søn)

Scoringer: N/A

Partner: Marianne (kone, gift 1972)

Kendt fra: Musik, scenen, TV (Hund og Hund imellem), komik, Bøger om brandbiler

 

Platheder på et fundament af sjofelhed har præget Søren Rislunds karriere sammen med kollegaen Jan Monrad i en sådan grad, at det er titlen på deres seneste comedy-album.

Forud for det går en lang karriere af samme karakter men med vekslende titler.

Efter at have sjoflet sig igennem studentertiden på Frederiksberg Gymnasuim sammen med Jan Monrad, og efterfølgende at have snuset til universitetslivet, ernærede den langskæggede herre sig som tjenestemandsansat postbud, ind til karrieren som entertainer for alvor tog fat i slutningen af 70’erne.

Siden har han mest været kendt som sine pladderballefigurer ”Hanseman Luchter”, ”Svend Dellepude” og ikke mindst den nu afdøde legetøjsgrosser ”Aage Brodtgaard”, samt forskellige – oftest bevidst anstrengende – karakterer i diverse reklamefilm.

Søren Rislund og kollegaen Monrad blev også folkeeje som agility-kommentator i DRs store hundequiz Hund og Hund imellem.

I de senere år har han droslet lidt ned for sceneoptrædenerne, og koncentrerer sig i stigende omfang om sin store passion: Brandbiler, som han indtil videre har skrevet syv bøger om og udgivet fra sit eget forlag.

Af andre interesser nævner Søren Rislund selv en passion for god mad og god spiritus. Muligvis derfor har han også – igen sammen med sin faste partner in crime og en lille, lokal brygmester, kastet sig over at lave øl fra ”Pladderballe Bryghus”.
 

Tidslinje:

 • 1972: Bliver gift med Marianne
   
 • 1975: Udgiver det første ”Total Petroleum” album sammen med Jan Monrad m.fl.
   
 • 1981: Dropper ”Total Petroleum”-navnet – udgiver nu som ”Monrad & Rislund”
   
 • 1988: Debuterer i Hund og Hund imellem
   
 • 1994: Lader under stor mediebevågenhed Pladderballekarakteren "Aage Brodtgaard" afgå ved døden - sandsynligvis af ligningsmæssige årsager
   
 • 1995: Springer ud som forfatter og udgiver sin første bog om brandbiler
   
 • 1998: Lægger stemme til en af de irriterende måger i "Kaj og Bøje"-reklamen for Scanlines
   
 • 2008: Udgiver sin syvende bog om brandbiler "Brandbiler i 100 år"
   
 • 2012: ”Drosler ned” og laver nu kun 117 ting og 40 shows om året

 

Find din favorit kendis her:

Close