Marie Key

Foto: All Over Press

I løbet af 2013 gik sangerinden Marie Key fra at være anmeldernes yndling til at være decideret folkeeje...

Fulde navn: Marie Key Kristiansen

Fødselsdato: 7. oktober 1979

Scoringer: Hemmelig blondine i 2013

Kendt fra: Musik

I løbet af 2013 gik sangerinden Marie Key fra at være anmeldernes yndling til at være decideret folkeeje. Hendes andet album, ”De her dage”, markerede hendes kommercielle gennembrud og få måneder senere sang hele Arena-teltet - Roskilde Festivals største med 25.000 mennesker til stede - med på omkvædet af hendes kæmpehit ”Uden Forsvar”.

Marie Key (udtales ['kæj], red.) var et ret indadvendt barn, som hellere ville hjem og se TV efter skole end at lege med de andre børn. Hun ville heller ikke med på lejrtur. Men det var i orden med hendes forældre – hun skulle gøre, hvad hun havde lyst til.

- Jeg tror ikke, man bare bliver sig selv, jeg tror, det er et spørgsmål om, hvordan man får lov til at folde sig ud. Den frihed, jeg fik som barn, betyder, at jeg navigerer frit nu. I livet, sagde hun til Politiken.

Marie udviklede et stærkt venskab til Andreas Sommer og resten af sit band, og da ”De her dage” udkom i 2012 blev det en omvæltning for Marie Key, der før havde levet et ret anonymt liv – på trods af, at hun allerede havde udsendt debutalbummet ”I byen igen”.

Pludselig genkendte folk hende, når hun gik rundt i København, flere tusinde mennesker sang med på ”Uden Forsvar”, når hun var ude og spille koncert – og hun kunne mærke, at interesseren for hendes person var steget markant.

- Der var på et tidspunkt nogen, der stod og stirrede på mig. De blev ved og ved, og jeg tænkte bare: ”Det var dog utroligt!” Til sidst kom de så hen og spurgte mig, hvor jeg mon havde købt mine sko. På engelsk. De anede ikke, hvem jeg var. Det er jo fedt at have den slags oplevelser, for så finder man også ud af, at meget af det også foregår oppe i ens eget hoved, fortalte hun Berlingske.

Hvad der foregår i hovedet på Marie Key er dog ofte et mysterium, da hun holder sine kort utrolig tæt til kroppen, og mener dybest set, at alt, hvad folk skal vide om hende findes i hendes sange.

Hun omtaler flere gange en bestemt kvinde på sine album, men vil ikke fortælle om hun har en kæreste. Hun vil heller ikke ud med, om hun drømmer om børn og et bryllup, som hun beskriver i sangen ”Bryllup.”

- Det bliver for meget, hvis jeg skal skrive de her ekstremt private ting, og jeg så oven i det skal tale om mine erfaringer med de emner. Så kommer vi ud et sted, hvor det bliver altopslugende. Altså: Er sangene ikke nok? Det er jo ikke løgn!

Den eneste flig af romantik, som Marie har vist offentligheden, var i 2013, da blev hun spottet i København, gående hånd i hånd med en smuk, blond kvinde.

De to spiste middag på Gorm’s Gourmetpizza og fulgtes bagefter hjem til sangerindens lejlighed på Østerbro.

Og at Marie Key værnede om sit privatliv var ikke til at tage fejl af. De to piger begav sig ud i en mere mennesketom del af København, før de turde vise, at de er glade for hinanden, og deres hænder et kort øjeblik blev smedet sammen.

Inden da havde hitmageren vist sig som en gentlewoman. Hun overtog styringen af Christines cykel og trak den resten af vejen hjem, da veninden skulle tænde en cigaret.

Den smukke blondine, som Marie Key spiste middag med, er skuespiller og har blandt andet spillet med i Tivolis opsætning af “Grease”. Her spillede hun sammen med Anna David, Julie Steincke, Silas Holst og Vicki Berlin.

SE og HØR kontaktede Christine for at høre, om hun var kæreste med Marie Key. Det ønskede hun ikke at kommentere.

– Vi har ingen kommentar, forklarede Marie Keys PR-agent Karina Fenn.

Senest har Marie Key udgivet et nyt album kaldet ”Tænker du vi danser”, som ingen landeplager a lá ”Uden Forsvar” indeholdt, men som høstede fornemme anmeldelser.

 

Tidslinje:

  • 2015: Udgiver albummet ”Tænker du vi danser”
     
  • 2012: Albummet “De her dage” bliver Marie Keys gennembrud
     
  • 2011: Udgiver albummet ”I byen igen”

 

Find din favorit kendis her:

Close