Jim Lyngvild

Foto: All Over Press

Grænsesøgende brokkehoved, ridder af den røde løber, modekommentator og selvudnævnt viking... 

Grænsesøgende brokkehoved, ridder af den røde løber, modekommentator og selvudnævnt viking. Kært barn har mange betegnelser, og den danske modemand Jim Lyngvild har i sandhed mange titler på sig.

Jim Lyngvild er oprindeligt uddannet designer fra Fashion Design Akademiet med skolens første 13-tal. Og moden blev til hans første levevej. Han drev gennem flere år forretningen Gespenst i København, hvor han solgte tøj af eget design, men den stille tilværelse, hvor modemanden var gemt af vejen i en tøjbutik, var ikke nok for vildmanden Jim Lyngvild.

Jim Lyngvild blev for alvor et kendt ansigt, da han i 2005 deltog i overlevelsesprogrammet Robinson Ekspeditionen. I de senere år har han fungeret som modekommentator ved Ekstra Bladet, og det er i den forbindelse at Jim Lyngvild for alvor fik sat sit aftryk Danmarkskortet. Og et stort et af slagsen. En række nøgenbilleder blev offentliggjort på Ekstra Bladet i 2011, og billederne blev de mest omtalte billeder i pressen det år. Jim Lyngvild viste ikke kun sit store talent for at posere, men også sit, fra naturens side, store potentiale på hele 21,5 cm.

- Jeg ser det ikke engang som erotiske billeder. Det er en provokation. Jeg er drengen fra ’Kejserens nye Klæder’, der spørger, hvorfor mænd ikke må være nøgne. Se bare Se og Hørs sidste sider. Pigerne er helt nøgne, mens mændene er kedelige og har underbukser på. Alle de kvinder, jeg kender, vil gerne se, hvad de har under de bukser. Og det er løgn, når kvinder siger noget andet, sagde Lyngvild i den forbindelse til Ekstra Bladet.

Da Jim Lyngvild var barn, brugte han tiden på at tegne kunstskøjteløbsdragter og fotografere, når alle andre drenge legede krig. Jim Lyngvild har brugt det specielle Hasselblad kamera til at fotografere en lang række danske kendte ansigter, hvilket kan ses på hans  Facebookprofil. Jim er derudover forfatter til flere fiktionsbøger, børnebøger og læringsbøger. Den første bog udkom han med i 2009 og er første bind i en serie, der hedder ”Skyggernes bog”. 

Mange vil i øvrigt kende ham fra en lang række reality-programmer som ”4-stjerners middag”, ”4-stjerners rejse”, ”Zulu Djævleræs” og ”Masterchef 2013”.

Jim Lyngvild er opvokset i Storkøbenhavns gadedrengsby Albertslund, men de landlige omgivelser og de nordiske sletter har altid været en betagelse for modediktatoren. I 2011 begyndte starten på hans sande vikingeeventyr, da han lagde de første store kampesten i jorden til vikingeborgen Ravnsborg, som tårner sig i Korinth på det sydlige Fyn. I 2012 kunne Jim Lyngvild for alvor kalde sig viking af Danmark, da hans enorme træborg Ravnsborg stod færdig til indflytning. Ravnsborg er 400 kvadratmeter stor og opbygget af 400 kubikmeter træ fra de store Brahetrolleborgs skove.

Jim Lyngvild har i mere end 15 år været medlem af trossamfundet for asatroende, Forn Sidr, og i hverdagen dyrker han sin tro og ritualerne. 

Ravnsborg blev ikke kun navnet på Jim Lyngvilds nye fæstning, men blev også titlen på modediktatorens projekt med naturlige cremer og skønhedsprodukter til mænd og kvinder.

Men det er ikke kun omgivelserne, som Jim Lyngvild vil give et vikingepræg. I 2013 påbegyndte vikingen af Danmark et tatoveringsprojekt, som til slut vil koste Jim mere end 100.000 kr. Motivet skal illustrere en fjerham, som guderne tog på, når de fløj ud over menneskerne for at føle sig ophøjet. Kunstværket skal dække det meste af modemandens krop, men den tatoveringens omfang er ikke den vildeste del af projektet. Den del, som dækker armene, har nemlig fået bladguld tatoveret ned i farven for at give det sidste finish. Hvor meget denne ekstra lille deltalje har kostet vides ikke.

I 2018 valgte han også at lade sig udsmykke med en stor (og også ulovlig) tatovering i asatroens tegn. På sin hals fik modemanden tatoveret ordene "Odinn nik a, hanum skulda ek alt", som betyder ”Odin ejer mig, jeg skylder ham alt”. Tatoveringen blev lavet i Sverige, da det herhjemme ikke er lovligt at blive tatoveret på hals, hænder og ansigt. 

Som en ægte viking er Jim Lyngvild oprustet til hver en kamp. Eller konkurrence i hvert fald. Ikke nok med at den hårdføre mand vandt Masterchef i 2013, så har Jim også en anden særlig titel på sig - Verdensmester i indtagelse af Ferrero-Rocher på tid!

Helt specifikt disciplinen ”Flest gyldne kugler spist på ét minut”.

Jim Lyngvild slog i 2008 verdensrekorden på seks stk. Ferrero-Rocher og spiste syv stk. på ét minut (og ja, det er faktisk svært). Ambitionerne rakte dog højere, og i 2010 på DR 1’s program Boogie slog vildmanden rekorden med  en, og satte hele otte Ferrero-Rocher til livs på de 60 sekunder.

 

Tidslinje:

 

 

  • 2015: Med bryggeriet Vestfyen har han skabt Bryggeriet Frejdahl

 

 

Jim Martin Alexandar Lyngvild
Jimmy
27. december 1978
43 år
Mor: Kirsten Petersen, Far: Cowboy Finn – i 70’erne kendt som pornostjernen ”Røde Tyr”
Gift med Morten Paulsen
Modekommentator, designer, cremekonge, deltager i en lang række reality-programmer, vinder af Masterchef Danmark, forfatter og fotograf.

Find din favorit kendis her:

Close