Bjarne Corydon

Foto: All Over Press

Tidligere finansminister, manden der forhandlede salget af Dong til de internationale kapitalfonde, og ikke mindst far til fire ...

Fulde navn: Bjarne Fog Corydon

Alias:Cory-DONG

Fødselsdato: 1. marts 1973

Familie: Arne Corydon (Far), Tove Corydon (mor) Bjørn, 13 år, Frida, 11 år, Hannah, 8 år, og Laura, 4 år (Børn)(2014). Har to brødre

Scoringer: N/A

Partner: Nina Eg Hansen (Hustru, gift i 1999)

Kendt fra: Politik

 

Bjarne Corydon, fasttømret finansminister i den mest rokerede regering i mands minde. Manden der forhandlede salget af Dong til de internationale kapitalfonde, og ikke mindst far til fire.

Alle er de tre ting, der kræver et overblik så køligt, at man frygter for rimfrost. Hvilket Corydon også er kendt for at have.

En evne han, efter eget udsagn, har udviklet lige siden opvæksten i betonbebyggelsen Skovparken i Kolding:

– Jeg er vokset op i et godt hjem, men min mor havde det ikke altid psykisk godt. Og det var rigtig tit min opgave at stabilisere stemningen og sørge for, at det ikke blev for mærkeligt, sagde han i 2014 til Billedbladet.

Stemningen er også stabil i hjemmet i dag, hvor han for et par år siden kunne fejre kobberbryllup med sin kone. De glemte så bare lige rent faktisk at fejre det, for de går ikke så meget op i mærkedage.

Bjarne er særdeles glad for biler, og ser den relativt kedelige familiebil/minibus-krydsning, han kører rundt i, som det eneste negative ved den store børneflok, han har opbygget. En børneflok, han i øvrigt gerne så blive større i fremtiden. Hvis konen ellers er med på den.

 

Tidslinje:

 • 1992: Student fra Kolling Gymnasium
   
 • 1999: Gift med Nina Eg Hansen
   
 • 2000: Uddannet  cand.scient.pol fra Aarhus Universitet
   
 • 2001: Far for første gang
   
 • 2011: Blev valgt ind i folketinget og unævnt til finansminister

Find din favorit kendis her:

Close