Foto: All Over Press

Anders Fogh

Fulde navn: Anders Fogh Rasmussen

Fødselsdato: 26. januar 1953

Familie: Gift med Anne Mette, som han har de voksne børn Henrik, Maria og Christina med.

Kendt fra: Generalsekretær for NATO og tidligere statsminister

Minimalstatsminister i 00’erne, Sekretær for generalerne i Nato eller bare ”Vild Med Dans”-stjernen Anne Mette Rasmussens lidt kedelige, offentligt ansatte mand, Anders?
Der er mange måder at huske den nuværende kommunikationskonsulent i firmaet Rasmussen Global.

Anders Fogh Rasmussen blev valgt ind i Folketinget som kun 26-årig i en tid, hvor de fleste politikere havde en del år på bagen. I sine spæde år som ung venstreløve gik han under navnet ”Røde Anders”, et tilnavn han først slap, da han i 1993 udgav et værk om minimalstatens herligheder.

Året inden var han gået af som økonomi- og skatteminister efter en sag om kreativ bogføring i sit ministerium. Ironisk nok blev han afløst af ingen ringere end Peter Brixtofte, der senere skulle vise sig at være alt andet end en oplagt kandidat til at få orden på økonomien i noget som helst.

Ministerfadæsen fik ikke den store betydning for Anders Foghs politiske karriere. Allerede fem år senere blev han formand for Venstre og dermed statsministerkandidat. Ordet ’Kandidat’ kunne stryges fra den titel i 2001, selvom hans rival, siddende statsminister Nyrup ihærdigt forsøgte at rive al troværdigheden ud af ham ved at, nåe ja, rive sider ud af hans minimalstats-tryksag.

Dansk politiks højeste taburet, holdt han på i syv et halvt år. Og som alle ved, er det lang tid i samme stilling. Men hvad gør man så, når nu karrierestigen allerede har banket imod det nationale loft? Jo, man kigger mod fremmede himmelstrøg og vender næsen mod den internationale scene.  Anders Fogh smuttede til NATO og efterlod nøglerne til statsministeriet til sin middelhøje næstformand, Lars Løkke – også kendt som både Lille Lars og Vikaren.

Med sådan en karriere at se til, skulle man tro, der var rod på hjemmefronten. Men imod alle odds er Anders og Anne Mette stadig et par. Dog har fruen ikke bare siddet derhjemme og ventet pænt på sin travle mand alle årene. I 2008 trak hun i dansesko og nedringet tangosag og deltog i ”Vild med dans”.

 

Som mange mænd i høje magtpositioner har Anders Fogh været målet for en del personangreb igennem tiden. Et af de mest vedholdende har været rygtet om at han trods snart fyrre års ægteskab – SKANDALE!!! – kunne lide at gå i dametøj og/eller i virkeligheden skulle være til mænd! Tænk engang…
Rygterne blev kun forstærket af en uheldig formulering fra hans egen side, da han i et interview om, hvad han lavede, når han var sammen med sin private ven, den polske læge Marek.

Sætningen "Vi gør det, som meget nære venner gør: Vi tager på bjergvandring sammen, kanoture og cykler, og når vi rigtig skal slappe af, ligger vi på gulvet og spiser pizza og hygger os.", er meget let at læse en lummer kontekst ud af – og det blev der så sandelig også gjort i diverse medier. Også SE og HØR.

Al gulvspist pizza og andre rygter til trods, så noterer vi os altså her på redaktionen, at der stadig står Hr. og Fru Fogh Rasmussen på døren hjemme i privaten.

 

Tidslinje:

Twitter

Loading…

Facebook

Loading…

Videoer