Tech8. august 2023

Ville du betale 4000 kroner for en hovedtelefon? I dette tilfælde kunne den være pengene værd

ANMELDELSE: Sennheiser HD 660S2 er bygget til dem, der vil meget mere med deres musik end de fleste
HD 660S2 fra Sennheiser er præcis, hvad den ligner. Nemlig en hovedtelefon der vil rigtigt meget med god lyd. Og modellen bliver altså ikke dårligere af en forstærker.
HD 660S2 fra Sennheiser er præcis, hvad den ligner. Nemlig en hovedtelefon der vil rigtigt meget med god lyd. Og modellen bliver altså ikke dårligere af en forstærker.
 Pr-foto

LÆS OGSÅ: Har du denne iPhone? Så får du snart brug for en ny

Svaret på spørgsmålet i toppen af denne anmeldelse - af Sennheisers hovedtelefon kaldet HD 660S2 - er for en del danskere et rungende ja.

Man skal nemlig bare tage en tur rundt i en større dansk by for at spotte Apples AirPods Max, der koster på den forkerte side af netop 4000 kroner.

Og priser mellem 2000 og 3000 kroner for mærkevare, trådløse hovedtelefoner er ikke længere en sjældenhed.

Alligevel er spørgsmålet relevant, når vi taler om dagens testobjekt.

Sennheiser HD 660S2
 Pr-foto

For HD 660S2 fra Sennheiser er hverken trådløs eller speciel mobil.

Over-ear-hovedtelefonen er i stedet bygget til opgaven, den ligner: at være en mere traditionel hovedtelefon med lydkvaliteten på et højt niveau i fokus.

Altså en model til dem, der vil meget mere end de fleste med deres musik og lyd, hvor de er. Ofte derhjemme eller måske på jobbet.

Under SE og HØR's test skete det meste af lytningen netop på kontoret.

Sennheiser HD 660S2
 Pr-foto

Både til lyd fra podcasts, musik og fra videoer. Men også til mere professionelle formål som at lave optagelser af netop podcasts.

Her vise hovedtelefonen sig virkelig som en alsidig model, man kan bruge som et stærkt værktøj i hverdagen.

Og selvom modellen ikke har andet end passiv støjreduktion, gav det fred nok til at koncentrere sig om arbejdet, og hvad der skete i ørerne.

Jeg kan virkeligt godt lide lyden, som ikke er for basset. Samtidig sidder hovedtelefonen godt på hovedet og føles ikke ubehagelig at bruge, selv under længere tids lytning.

Byggekvaliteten er til prisen god.

Jeg er sikker på, at Sennheiser også havde lytteren, som vil mere med netop musik, i tankerne, da de udviklede HD 660S2. Også fordi modellen er næste generation i en serie med netop dette mål.

Men derhjemme foran pladespilleren vil en god forstærker uden tvivl kunne gøre oplevelsen endnu bedre. Også selvom du sagtens kan bruge hovedtelefonen uden.

Sennheiser HD 660S2
 Pr-foto

Mit personlige svar på spørgsmålet i rubrikken er, at 4000 kroner for en hovedtelefon sagtens kan være en mulighed. Og at 660S2 fra Sennheiser kunne være modellen, jeg vil bruge så mange penge på.

Det er så ikke svaret for alle. Slet ikke for dem der bare vil have noget god lyd på farten.

Dertil er 660S2 lidt for klodset og ikke trådløs, hvilket klart trækker ned i denne brugssituation.

Sponsoreret indhold