Tech 21. april

Rammer millioner af danskere denne weekend: Gør det senest i aften

Skolernes primære kommunikationsplatform skal opdateres og lukker derfor ned
Lige så nødvendigt "skolernes intranet" Aula er lige så forhadt er det af mange forældre. I denne weekend kan de glæde sig over at få fred for det.
Lige så nødvendigt "skolernes intranet" Aula er lige så forhadt er det af mange forældre. I denne weekend kan de glæde sig over at få fred for det.
Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix

Weekenden står for døren. Det betyder, at du kan holde fri fra at smøre madpakker og pakke skoletasker.

Men det kan være en god idé at tjekke op på dit barns weekendplaner allerede nu.

For hvis dit barn skal lave lektier i weekenden eller til klassefødselsdag, er det en god idé at forberede sig inden fredag aften klokken 20.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skolenetværket mellem forældre, lærere og elever holder nemlig også weekend. Fra fredag aften vil det ikke være muligt at tilgå Aula.

Platformen lukker ned over weekenden på grund af en stor opdatering. Det vil derfor ikke være muligt at logge på Aula fra fredag aften klokken 20 indtil søndag formiddag klokken 12.

Det skriver kommunernes it-fællesskab Kombit, der står for at indkøbe Aula på vegne af landets skoler og institutioner, i en pressemeddelelse.

Aula er en af Danmarks mest brugte platforme, der bliver brugt af alle landets folkeskoler og kommunale- og selvejende dagtilbud.

Over to millioner danskere er brugere af platformen, der bliver brugt til kommunikation mellem forældre, medarbejdere og elever.

Weekendens opdatering byder på en række forbedringer af Aula.

Blandt andet skal det fremover være muligt at redigere i begivenheder i kalenderen, der foregår regelmæssigt.

Der vil komme en skraldespandsfunktion, så slettede beskeder ikke endegyldigt forsvinder. Derudover vil det blive nemmere at tagge billeder, og designet af vigtige opslag bliver forbedret.

Aula opdateres tre gange om året, men denne gang er platformen lukket i længere end tid end vanligt.

Det skyldes, at rækken af forbedringer gør det nødvendigt at opdatere alle Aulas kalenderdata samtidig.

Sponsoreret indhold