Tech24. august 2022

Har du lagt mærke til det? Instagram kopierer populær app

Nu er det også muligt at tage billeder med både front- og bagkamera samtidig på Instagram
Instagram har kopieret Be Reals funktion, der gør det muligt, at tage billeder med både front- og bagkamera samtidig.
Instagram har kopieret BeReals funktion, der gør det muligt, at tage billeder med både front- og bagkamera samtidig.
 Foto: Thomas Trutschel/AP/Ritzau Scanpix

Det lyder simpelt, men alligevel skulle vi alligevel helt hen i slutningen af 2021, før en app gjorde det populært at tage et billede med både front- og bagkamera samtidig.

Det var appen BeReal, der udbredte funktionen, og som det før er gået med populære app-specifikationer, er det nu også muligt at gøre det på Instagram.

Her hedder muligheden ”dual” og på dansk ”dobbelt” og kan findes, når man laver en stories eller reels.

- Tror ikke på succes

Den nye feature er rullet ud for nyligt, hvilket også kan ses med den ”nyhed”-label, som funktionen er klisret til med i Instagram-appen.

Her er det sågar muligt at lave en video med både front og bagkamera, hvor det kun er muligt at tage billeder på BeReal.

Hos Techcrunch.com spekulerer man dog over, hvor stor succes Instagram får med den nye kameramulighed.

Med overskriften ”Instagrams dual-kamera funktion kopierer BeReal, men misser pointen” argumenterer techmediet for, at det ikke er kamerafunktionen, men det daglige billederitual, som har gjort appen populær.

- Selvfølgelig er det ikke vigtigt, at din ven har fået pad thai til aftensmad, men det er sjovt at dele øjeblikke fra hverdagen alligevel, skriver Tech Chrunch

I stedet for at sammenligne BeReal med et socialt medie, sammenligner mediet i stedet appen med det populære spil ”Wordle”, der også kun kan spilles en gang om dagen.

Sponsoreret indhold