Streaming 22. august (opd. 23. august)

'Vanvittigt' og 'traumatiserende': Fans reagerer på voldsom scene i "House of the Dragon"

ADVARSEL: Denne artikel indeholder SPOILERS! Fans er glade efter premieren på "House of the Dragon" - men i ægte "Game of Thrones"-tradition er der særligt én scene, der chokerer.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Traileren til "House of the Dragon".

Video: HBO Max

ADVARSEL: Denne artikel indeholder SPOILERS!

LÆS OGSÅ: Du skal ikke være "Game of Thrones"-ekspert for at se "House of the Dragon"

Fans har ventet længe, og nu er dagen endelig kommet. 

"Game of Thrones"-serien er nemlig pr. dags dato blevet udvidet med "House of the Dragon", som i dag har premiere på HBO Max

Og presset på skaberne bag den nye serie har ikke overraskende været stort. Det er nemlig ikke til at komme udenom, at "Game of Thrones" var en af de største og måske også bedste serier i nyere tid. 

HBO-serien bød på komplekse karakterer i et imponerende fantasyunivers, som kostede hundredevis af millioner af dollars at skrue sammen.

I "House of the Dragon" skal kong Viserys Targaryen finde sin tronfølger.

Foto: HBO Max

Men højt at flyve, dybt at falde. Fans af "Game of Thrones" så nemlig måbende til som serien smuldrede fra hinanden og ikke just leverede det finalebrag, der ellers var blevet lagt op til.

Nu er fans dog tilsyneladende klar til at tilgive, for allerede kort tid efter premieren på den nye prequel-serie er reaktionerne væltet ind, og langt de fleste er positive. 

Serien ligger allerede med en flot score på 9.0 på filmsiden IMDb, ligesom Twitter mere eller mindre er gået amok over ren og skær "House of the Dragon"-hype. 

Vanvittig fødselsscene

Men ingen "Game of Thrones" uden et lille traume, og her skuffer "House of the Dragon" bestemt ikke.

En fødselsscene i "House of the Dragon" er lige det meste for mange fans.

Foto: HBO Max

Vi har jo allerede haft vilde chok som Ned Starks død, The Red Wedding og Jon Snows død, og nu kan vi altså tilføje en fødsel til den liste.

Cirka halvvejs gennem det 66 minutter lange afsnit går Aenna Arryn (spillet af Sian Brooke) i fødsel med forhåbningen om at føde kong Viserys Tagaryens første søn.

Fødslen går ikke efter planen, og da der bliver grebet til kejsersnit a la "Game of Thrones", stikker tingene for alvor af. 

Scenen er faktisk så voldsom at flere fans meddeler, at det er noget af det mest grusomme og traumatiserende, de nogensinde har set. 

- Hvis du har nogen form for ptsd efter et fødselstraume, så bliver du nødt til at springe scenen over, hvor Emma går i fødsel, fordi jeg er ikke okay, skriver en Twitter-bruger. 

- Nå, men den fødselscene var forstyrrende, skriver en anden. 

Se flere Twitter-reaktioner her:

"House of the Dragon" har premiere mandag den 22. august på HBO Max.

Se traileren til "House of the Dragon" øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold