Streaming9. august 2023

Thomas Rathsack drager helt ind i kokainens underverden i nyt program: Vi vidste godt, det blev farligt

På den tidligere jægersoldats rejse ind i Columbias narkoverden sprængte han blandt andet kokainlaboratorier i luften og kiggede en lejemorder direkte i øjnene
Thomas Rathsack er i et nyt program på TV 2 rejst til Columbia, hvor han kortlægger landets evige kamp med kokainproduktionen. 
Thomas Rathsack er i et nyt program på TV 2 rejst til Columbia, hvor han kortlægger landets evige kamp med kokainproduktionen.
 Foto: TV 2 Danmark

Det var slet ikke uden risiko, da Thomas Rathsack sidste år valgte at drage til landet, der uden sammenligning står for verdens største produktion af kokain, nemlig Columbia.

Faktisk var rejsen ind i junglen, hvor narkokartellerne holder til, fyldt med potentielle farer. Det fortæller ”Korpset”-stjernen til SE og HØR.

I fire programmer på TV 2 vil den tidligere jægersoldat i ” Rathsack og narkokrigen” vise danskerne kokainens bagside, de primitive forhold det bliver produceret under og myndighedernes evige kamp mod det berømte stof.

Sammen med ungdomsvennen Morten og via en tysk fikser lykkedes det for Thomas Rathsack at komme helt ind i den kriminelle underverden i Columbia. Og resultater taler for sig selv, mener han.

– Meningen er at dykke ned i kokainens verden. Beskrive hvordan det fremstilles, og hvordan de forskellige aktører agerer. Både kartellerne og de colombianske specialstyrker.

– Du har ikke set noget lignende på dansk tv.

I to af de fire programmer er Rathsack sammen med de colombianske specialstyrker, mens de flyver ud i junglen i helikopter for at indtage kokainlaboratorier og til sidst sprænge dem i luften.

En handling, der ikke er uden chance for modstand fra kartellerne.

– De passer jo på deres investeringer, som de ikke er interesseret i at miste, så de forsvarer sig. Der er ofte væbnet modstand. Så det var en stor risiko, lyder det fra Thomas Rathsack.

Hans rejse fik ham også i snak med den anden side af den evige krig mellem myndigheder og kriminelle.

Blandt andet mødet med en lejemorder fra golfkartellet, et af klodens mægtigste narkokarteller.

– Få uger inden jeg mødte ham, havde han slået en gravid kvinde ihjel for golfkartellet. Det var bare noget han skulle, siger Thomas Rathsack.-

– Her kørte vi i flere timer for at møde ham, og det var også en kæmpe risiko, for vi havde jo slet ikke beskyttelse med derud.

Det lille hold bestod af en instruktør, en kameramand, den tyske fikser og medværten Morten foruden Thomas.

Selv om tiden i Columbia altså ikke var uden risici, så var alle aktioner nøje planlagt fra den tidligere soldats side.

– Det var en kalkuleret risiko, vi tog. Vi var godt klar over, at det var farligt, men jeg har jo også erfaring som soldat, hvor jeg har været i krig i et par år og Morten er fotojournalist, så han har også prøvet lidt af hvert i Sydamerika.

”Rathsack og narkokrigen” har premiere i dag på TV 2 og TV 2 Play.

Sponsoreret indhold