Streaming13. marts 2023

Thomas Gotthards ekskone taler om den kommende dokumentar "Præsten fra Helvede": Værste mareridt bliver til aftenunderholdning

Seerne får et kig ind i fortællingen om præsten Thomas Gotthard, der slog sin kone Maria From ihjel. Men hans ekskone, Anne Jensen, fortæller, at deres største traume nu bliver udrullet for danskerne
Sagen om præsten og familiefaren Thomas Gotthard, der slog sin kone Maria From Jakobsen ihjel var en sag, der interesserede de danske medier. Nu kommer en dokumentar om sagen, men ikke alle pårørende er særlig glade for det. nbsp;
Sagen om præsten og familiefaren Thomas Gotthard, der slog sin kone Maria From Jakobsen ihjel var en sag, der interesserede de danske medier. Nu kommer en dokumentar om sagen, men ikke alle pårørende er særlig glade for det.
 Foto: Viaplay Group

Den 21. marts er der premiere på Viaplays nye krimiserie “Præsten fra Helvede”, hvor tre journalister i to afsnit genbesøger den frygtelige sag fra 2021, hvor præsten Thomas Gotthard blev dømt for drabet af sin kone Maria From Jakobsen, efter han i flere uger havde spillet den sørgende ægtemand, der savnede sin kone.

Sagen er noget spektakulær, og i dokumentaren på to episoder, vil journalisterne også tale med flere pårørende, der fortæller deres historie.

En pårørende, der dog ikke er med i den nye serie, er Anne Jensen, der tidligere har været gift med Thomas Gotthard og er mor til hans to ældste børn.

Hun fortæller nu til Kristeligt Dagblad, at hun bestemt ikke mener, den kommende dokumentar gør noget godt. For hun mener, det er hendes børn, der betaler prisen for, at andre mennesker kan blive underholdt.

– Min datter er så ked af det, at hun ikke kan sove om natten, og nu kan de endnu engang risikere, at deres fars voldsomme forbrydelse bliver smækket op foran hele klassen, eller at de støder på hans ansigt på avisforsiderne, når de handler med deres venner efter skole, siger hun blandt andet.

I flere uger ledte politiet efter Maria From Jakobsen, mens hendes mand hele tiden vidste, hvor hun var. Det var nemlig ham, der havde slået hende ihjel og skjult liget. 
I flere uger ledte politiet efter Maria From Jakobsen, mens hendes mand hele tiden vidste, hvor hun var. Det var nemlig ham, der havde slået hende ihjel og skjult liget.
 Foto: Viaplay Group

– En ting er journalistik, en anden ting er true crime. Det gør ondskab til underholdning. På Facebook skriver folk allerede i kommentarfeltet, at det bliver spændende at se dokumentaren, at de glæder sig. Deres kaffebordsunderholdning, det, de synes, er spændende, det er vores værste mareridt, og jeg kan ikke se værdien i det,” siger Anne Jensen.

Hun understreger dog, at hun ikke kritiserer Maria From Jakobsens familie for at stille op. Men for hendes familie er det som “at gnide salt i et åbent sår”.

Anne Jensen har også været nødt til at hive fat i datterens lærere på skolen, nu hvor traileren for dokumentaren popper op flere steder.

Hun bad lærerne om ikke at tænde skærmen, når de f.eks. skal vise videoer fra YouTube, så de ikke risikerer, der kommer reklamer op med farens forbrydelser midt inde i klasselokalet.

Sponsoreret indhold