Streaming31. juli 2022

"Stranger Things"-skabere nægter: Vi har ikke ændret på noget!

Der er ikke blevet ændret på noget i serien, lyder det fra Duffer-brødrene efter rygter om, at gamle scener af "Stranger Things" er blevet redigeret
Millie Bobby Brown i rollen som Eleven i Netflix-hittet "Stranger Things".
Millie Bobby Brown i rollen som Eleven i Netflix-hittet "Stranger Things".
 Foto: Netflix

Lige siden "Stranger Things"-skaberne, Matt og Ross Duffer, indrømmede, at de har foretaget ændringer på særlige effekter af gamle afsnit, har det fået fans til at trække i detektivtøjet.

For hvis Duffer-brødrene har ændret på én ting, så har de måske også ændret på noget andet?

- Vi har kørt George Lucas-stilen på ting, som folk ikke kender noget til, udtalte Matt Duffer for nyligt i et interview, hvor han refererede til "Star Wars"-skaberens tendens til at gå tilbage i sine gamle film og foretage særlige digitale ændringer - sjældent med stor succes.

Det har resulteret i, at fans ivrigt har diskuteret, hvorvidt en af seriens tidligere episoder er blevet ændret. Helt konkret er der tale om en scene mellem Jonathan Byers (Charlie Heaton), der tager billeder af Nancy Wheeler (Natalia Dyer), mens hun er i gang med at klæde sig af.

Afsnittet, der havde premiere 15. juli 2016, blev kritiseret for karakterens problematiske opførsel, og nu er mange fans på Twitter altså helt overbeviste om, at afsnittet er blevet ændret.

Okay, så det klip med Jonathan, der tager billeder af Nancy med tøj på, hvor hun kigger ud af vinduet, er der stadig, men scenen hvor han bliver distraheret af en lyd, da hun tager sin bh af, er væk. Eller er vi allesammen helt skøre, og den har aldrig eksisteret?

Twitter-bruger

Men vi er tilsyneladende allesammen blevet ramt af Mandela-effekten, for det viser sig, at "Stranger Things"-fans simpelthen husker forkert.

TikTok-videoer af fans, der sammenligner dvd-ugivelserne med det indhold, der ligger på streaming, bekræfter, at scenen er den samme.

Hele fadæsen har fået den officielle Twitter-side for "Stranger Things" til at bekræfte, at der ikke er blevet ændret på noget som helst - og at der i øvrigt heller ikke vil blive ændret på noget i fremtiden.

Den ene halvdel af Duffer-brødrene, Ross Duffer, understreger, at der kun bliver foretaget digitale ændringer.

- Det er ikke sådan noget med historien, men helt essentielt så lapper du scener sammen, siger han.

- Jeg tror ikke, at Netflix nogensinde har givet nogen lov til at lappe i premiereugen. Og vi sagde: 'Altså, hvorfor ikke?' Og de sagde: 'Det gør os nervøse.' Og så sagde vi: 'Altså, måske vi skal prøve det denne gang.' Og det gik helt fint.

"Stranger Things" sæson 1-4 kan streames på Netflix.

Sponsoreret indhold