Streaming
30. maj 2023

"A Spy Among Friends" er en velsmurt spionthriller: Månedens anbefaling på C More

SPONSORERET INDHOLD: En velopbygget spionthriller med uventede drejninger og stigende intensitet kan de fleste sætte pris på. Og det lige nøjagtig derfor, at ’A Spy Among Friends’ er månedens anbefaling på C More
Af Vi Elsker Serier
Annonce
 Foto: C More
Logo C More

Baseret på en bog af samme navn og til dels baseret på virkelige hændelser er A Spy Among Friends en velsmurt spionthriller, der konstant underholder med intriger og skyggespil.

VEN ELLER FJENDE?

En spion i den britiske efterretningstjeneste, Kim Philby (Guy Pearce), er blevet afsløret som dobbeltagent for Sovjetunionen. Hans bedste ven gennem 20 år, Nicholas Elliot (Damian Lewis) sættes til at bringe ham tilbage fra Beirut til England. I Beirut lykkedes det dog Philby at flygte tilbage til Rusland. Og det er humlen i det hele, for hvad skete der egentlig i Beirut?

A Spy Among Friends er bygget op om to afhøringer. Der er det britiske MI5, der afhører Elliot om, hvordan det var muligt for Philby at slippe væk, og der er russiske KGB, der udspørger Philby om det samme. Vi får langsomt indblik i deres historie sammen og det arbejde, de udførte under 2. Verdenskrig og Den kolde krig.

En central samtale ude på en balkon i Beirut, som mikrofonerne fra den britiske efterretningstjeneste ikke kan høre, ligger og ulmer i baggrunden. Man ved som seer, at den er nøglen til at vide, hvad der er op og ned i denne sag. Serien holder igen med informationer, men som tiden forløber sig får man flere og flere brudstykker, man kan støbe sammen.

KLASSISKE SPIONINTRIGER

Der hvor A Spy Among Friends i særdeleshed imponerer er i dens fremstilling af det konstante skyggespil, vi forbinder med spionhistorier i film og serier. Et edderkoppespind af små detaljer, der kædes sammen til et samlet billede. En simpel sætning kan have et væld af betydninger, og tingene er sjældent, som de ser ud.

Som serien skrider frem over sine seks afsnit, er der konstante udviklinger og afsløringer, der holder dig klæbet fast til skærmen. Gennem hele serien er den underlæggende dramatiske røde tråd, hvorvidt Philby og Elliot arbejder sammen, og hvis ja, i hvilken grad.