Streaming26. april 2023

Spækhugger strandede i Limfjorden i en måned: Nu er den fundet i live

- Det er helt vildt, at den stadig lever. Faktisk en sensation, lyder det fra organisationen "Delfiner i Danmark"
Spækhuggeren var sidste år  strandet ved Hals og Aalborg. Den blev så medtager at måger begyndt at gå til angreb og hakke i det store dyr. Alligevel er den nu fundet i live, hvilket bliver betragtet som en sensation.
Spækhuggeren var sidste år strandet ved Hals og Aalborg. Den blev så medtager at måger begyndt at gå til angreb og hakke i det store dyr. Alligevel er den nu fundet i live, hvilket bliver betragtet som en sensation.
 Foto: René Schütze/Fotograf René Schütze/Ritzau Scanpix

Den nordjyske spækhugger, der sidste år var strandet i næsten en måned i Limfjorden, er blevet set i live nord for Göteborg i Sverige.

Det skriver TV 2 Nord.

- Det er helt vildt, at den stadig lever. Faktisk en sensation.

- En ting er, at den forsvandt fra Hals, og at den har overlevet. Men den lå i en måned, hvor vi troede, at den ikke ville overleve, og den havde alverdens sygdomstegn, siger Lars Mikkelsen til TV 2.

Lars Mikkelsen er naturfotograf og en del af organisationen Delfiner i Danmark – Beredskabet for havpattedyr.

Spækhuggeren blev faktisk set i svensk farvand allerede i efteråret 2022. Her var det dog ikke muligt at dokumentere, at der var tale om den samme spækhugger, som havde været strandet i Limfjorden.

Men det kan man nu, siger Lars Mikkelsen.

Spækhuggeren tilhører delfinfamilien. Ryggen og siderne på dyret er sort, mens der er aftegninger på siderne, som er hvide.

Spækhuggeren er et af havets største rovdyr.

Sponsoreret indhold