Streaming23. august 2022

Sofie Gråbøl og David Dencik får hovedrollerne i kommende DR-satsning "Huset"

Optagelserne er allerede i gang, og DR-dramaserien forventes at få premiere i efteråret 2023
Sofie Gråbøl har en af hovedrollerne i "Huset"
Sofie Gråbøl har en af hovedrollerne i "Huset"
 Foto: Martin Høien

Til næste år er det livet som fængselsbetjent, som DR-seere bliver lukket ind i, når kanalen blænder op for dramaserien ”Huset”.

I de bærende roller ses 54-årige Sofie Gråbøl, som for nyligt spillede den centrale rolle på den konkurrerende kanal, og gav den som jordemoren Ella i ”Dag og nat”. Gråbøl har også kunne ses i den Susanne Bier-instruerede HBO-serie ”Undoing”, hvor hun spillede overfor både Nicole Kidman og Hugh Grant.

Over for hende vil seere kunne opleve David Dencik, 47, som ligesom kollegaen også har nydt international opmærksomhed, da han i sidste år medvirkede i 007-filmen ”No Time to Die”.

Den kommende fængselsserie med titlen ”Huset” er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid.

Den prisvindende skuespiller David Dencik er også på rollelisten 
Den prisvindende skuespiller David Dencik er også på rollelisten
 Foto: Dan Mariegaard

Serien følger livet for fire fængselsbetjente. Fængslet står over for en mulig lukning, hvis man ikke får styr på magtbalancen og det interne hierarki, hvor det reelt set er fangerne, der er i kontrol.

Vi følger i serien de fire fængselsbetjente Miriam, Sammi, Henrik og Gert og deres forsøg på at få bragt ’Huset’ i orden.

Enhedschef Gert (Charlotte Fich) har det overordnede ansvar, mens Miriam (Sofie Gråbøl), Henrik (David Dencik) og den nyuddannede Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt) har hver deres indgang til udfordringen.

Betjentene finder dog hurtigt ud af, at det ikke er omkostningsfrit at rykke ved den magtbalance, der styrer fængslet. Før de ved det, slås de ikke kun for fængslets overlevelse, men også for deres eget liv på begge sidder af fængslets mure.

I "Huset" ser vi konsekvenserne af straf, rehabilitering, hævn og ideen om retssikkerhed. Huset vinder altid, men spørgsmålet er, hvor det efterlader den enkelte?

"Huset" får premiere på DR i efteråret 2023 og er produceret af DR Drama. Serien er på seks afsnit af en times varighed.

Sponsoreret indhold