Streaming17. maj 2023

Se billederne: Sidse Babett Knudsen laver ny film med Bille August og dronning Margrethe

Når Bille August senere i år har premiere på filmen "Ehrengard: Forførelsens Kunst", har ingen ringere end dronning Margrethe haft en finger med i spillet
Sidse Babett Knudsen kan snart opleves i stort filmdrama af Bille August.
Sidse Babett Knudsen kan snart opleves i stort filmdrama af Bille August.
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Stor hyldest til Sidse Babett Knudsen: - Jeg var rædselsslagen

Der er lagt op til det hele store filmdrama, når Netflix senere i år har premiere på Bille August-filmen "Ehrengard: Forførelsens Kunst".

Ikke nok med at den kommende danske spillefilm er baseret på bogen af samme navn fra den ikoniske forfatter Karen Blixen (1885-1962) og har den 54-årige Sidse Babett Knudsen og den 39-årige Mikkel Boe Følsgaard i hovedrollerne, så har hele Danmarks dronning Margrethe også haft noget at sige.

Og det er blot en ud af mange grunde til, at "Borgen"-stjernen Babett har sagt ja til at medvirke.

– Det tog mig cirka otte sekunder at sige ’ja tak’ til "Ehrengard" efter at have læst manuskriptet og hørt, hvem der var involveret, siger Sidse Babett Knudsen i en pressemeddelelse og kalder det "en drøm" at arbejde med både Mikkel Boe Følsgaard, Bille August og dronning Margrethe.

Selvom dronningen ikke just har scoret sig en rolle i filmen, så har hendes majestæt alligevel haft en betydelig indflydelse.

Dronning Margrethe har stået for de imponerende kostumer i den kommende Bille August-film "Ehrengard: Forførelsens Kunst". 
Dronning Margrethe har stået for de imponerende kostumer i den kommende Bille August-film "Ehrengard: Forførelsens Kunst".
 Foto: Netflix

Dronningen har nemlig haft fornøjelsen af et stå for både scenografi og kostumer i forbindelse med optagelserne.

– Karen Blixens historier har altid fascineret mig med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener – og jeg er meget glad for at være en del af dette projekt. Man kan virkelig mærke, at forfatteren var en visuel kunstner ligesom H.C. Andersen, siger dronning Margrethe og fortsætter:

– Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i skabelsen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i denne film.

Dronning Margrethe har i mange år lavet både kostumer og scenografi for Det Kongelige Teater, ligesom hun også har været tilknyttet Tivolis Pantomimeteater.

Mikkel Boe Følsgaard spiller rollen som Cazotte i den kommende Bille August-film. 
Mikkel Boe Følsgaard spiller rollen som Cazotte i den kommende Bille August-film.
 Foto: Netflix

I "Ehrengard: Forførelsens Kunst", som er instrueret af den Oscar- og Golden Globe-vindende Bille August, møder vi den intrigante storhertuginde spillet af Sidse Babett, som har hyret den unge og selvudnævnte kærlighedsekspert, hr. Cazotte (Mikkel Boe Følsgaard).

Hr. Cazotte skal hjælpe storhertuginden med at sikre en arvingh til tronen, og mens han leder efter en fremtidig prinsesse, skal han også undervise den generte kronprins Lothar (Emil Aron Dorph) i forførelsens kunst.

Men tingene går ikke helt efter planen, da der undfanges en arving uden fo rægteskabet. Kongefamilien må derfor søge tilflugt på Rosenbad-slottet, mens rivaler langsomt sporer sig ind på den hemmelige plan. Og nå ja, så finder hr. Cazotte også lige ud af, at han måske ikke er så stor en mester i kærlighedens sprog, da han forelsker sig i den smukke hofdame Ehrengard (Alice Esther Bier Zandén).

Sidse Babett Knudsen hilser på kongefamilien til dronning Margrethes aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot tirsdag den 15. marts 2016.
Sidse Babett Knudsen hilser på kongefamilien til dronning Margrethes aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot tirsdag den 15. marts 2016.
 Foto: Ritzau Scanpix

Bille August står bag danske filmhit som "Lykke-Per" og "Stille hjerte", mens han i 1987 vandt en Oscar og en Golden Globe for bedste udenlandske film med "Pelle Erobreren".

Det er desuden ikke første gang, at den 74-årige August fifler med Karen Blixen på film.

I 2021 instruerede han nemlig filmen "Pagten" med "Badehotellet"-stjernen Birthe Neumann i hovedrollen som den danske forfatter.

"Ehrengard: Forførelsens Kunst" forventes at have premiere på Netflix i år.

Sponsoreret indhold