Streaming11. juni 2024

Pernille Rosendahl afslører i ”Sexisme i musikbranchen”: Fik en mindre depression

I DR-dokumentaren fortæller musikeren, at hun i forbindelse med sin 50-års fødselsdag fik ”en mindre depression” grundet pressens behandling af hende
Pernille Rosendahl fortæller meget ærligt i DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen" om, hvordan hun for to år siden fik en mindre depression i forbindelse med sangerens 50-års fødselsdag.
Pernille Rosendahl fortæller meget ærligt i DR-dokumentaren "Sexisme i musikbranchen" om, hvordan hun for to år siden fik en mindre depression i forbindelse med sangerens 50-års fødselsdag.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Martin Brygmann deler ny besked: Derfor er jeg tavs

Martin Brygmann har været god til at tage det meste af opmærksomheden, efter DR-dokumentaren ”Sexisme i musikbranchen” landede på DRTV mandag morgen.

Men dokumentaren kaster også lys over flere andre rådne sider af musikbranchen.

Blandt andet manglen på kvindelige kunstnere på festivalplakaterne, og hvordan medierne er dårlige til at fokusere på fagligheden i deres anmeldelser af kvindelige kunstnere.

Her lyder kritikken fra de medvirkende, at der ofte er for meget fokus på kvindernes påklædning til en koncert.

En af dem, der i dokumentaren står frem og fortæller sin side af kampen om at komme til tops i musikbranchen er Pernille Rosendahl, 52.

I ”Sexisme i musikbranchen” udtaler Rosendahl, at hun har haft en fornemmelse af, at hun skulle kæmpe på en anden måde end hendes mandlige kollegaer.

Her kommer det også frem, at hun er stoppet med at læse anmeldelser og andre artikler om hende, da hun ikke kan genkende det billede, der ofte bliver portrætteret.

– Jeg har jo oplevet alt, lige fra at jeg har knaldet mig til tops, til at jeg skulle blive skilt for at redde musikken til faktisk næsten det allerværste, som er, at man vælger at undlade at skrive noget om det, jeg har lavet.

– Det er der, hvor det faktisk har været allerhårdest. Det er når jeg læser ting skrevet om mit virke, som udelader alt det, jeg har gjort, siger Swan Lee-stjernen.

Det hele blev for meget for ”Love Will Keep You Warm”-hitmageren, da hun fyldte 50 år.

– Da jeg fyldte 50 her for et års tid siden, der fik jeg, hvad man nok kan betegne som en mindre depression. Fordi det gik simpelthen op for mig, at det narrativ, der var omkring mit virke og min person, var helt skæv. Jeg blev overvældet af en følelse af, at jeg ikke kunne gøre noget ved det. Og det gjorde, at jeg kom ned i et virkelig, virkelig dybt hul.

– Jeg får frarøvet min faglighed. I min personlige verden, er det det, der definerer hele den jeg er. Og jeg kan bare se, at det er ikke det, der afspejler sig i det skrevne ord. Altså sådan som pressen meget ofte beskriver mig.

Flere af de største pladeselskaber i Danmark, som ifølge de kvindelige kunstnere har et ansvar for at få flere kvinder frem i branchen, har ikke haft lyst til at svare på DR's spørgsmål i dokumentaren.

Efter dokumentarens to afsnit er kommet på DRTV, er Martin Brygmann den eneste af de omtalte personer, som bliver anklaget i dokumentaren, som er stået frem med ansigt.

Mandag skrev han på de sociale medier, hvorfor han ikke har lyst til at svare på mediernes spørgsmål til dokumentaren.

Sponsoreret indhold