Streaming12. juni 2023

Oliver Bjerrehuus afslører diagnose: Har adhd

Model og spradebasse Oliver Bjerrehuus har fået konstateret adhd
Oliver Bjerrehuus debuterer som skuespiller
Oliver Bjerrehuus afslører, at han har fået diagnosen adhd.
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det er måske dagen mindst overraskende nyhed: Oliver Bjerrehuus har adhd.

Det fortæller han selv i DR-serien ”Mere voksen end Bjerrehuus”. Hverken han eller hans søn Oscar, som han har med Anna von Lindholm, lægger dog skjul på, at diagnosen ikke ligefrem kom som nogen overraskelse.

Det var Olivers kæreste Sofie Amalie Elkjær, som sendte den nu forhenværende spradebasse til psykolog. Siden fik han diagnosen og er startet på medicin.

Og nu er han en forandret mand.

- Lige pludselig kunne jeg huske: ”Det skal jeg i morgen, det skal jeg i overmorgen og en uge frem” for første gang i mit liv. Og så kunne jeg jo godt se, at så er man i stand til at træffe nogle fornuftige beslutninger, fortæller Oliver, som ifølge Oscar også er blevet en helt anden far.

Oscar Bjerrehuus var meget skeptisk, da hans far Oliver Bjerrehuus introducerede ham for sin unge kæreste Sofie Amalie Elkjær. Senere har han opdaget, at der er tale om ægte kærlighed.
Oscar Bjerrehuus var meget skeptisk, da hans far Oliver Bjerrehuus introducerede ham for sin unge kæreste Sofie Amalie Elkjær. Senere har han opdaget, at der er tale om ægte kærlighed.
 Foto: Martin Høien

I udsendelsen sætter Oscar ord på, hvordan det var at være Oscar Bjerrehuus’ søn, da han levede i det stormombruste forhold med Gunnvør Dalsgaard.

- Man kan sige, jeg har følt sådan svigt fra ham. Det har været meget i forbindelse med, da jeg var yngre, for han skulle selv finde ud af en masse ting med sit liv og sit tidligere parforhold. Jeg tror, jeg føler, jeg blev glemt lidt i hele hans parforholdsshow, lød det fra Oscar.

Da han blev teenager lukkede han sig inde i en boble og tog ikke længere sin far seriøst, og så gik det op for Oliver, at han blev nødt til at gøre noget.

- Der fandt han så også ud af, at det var noget, han skulle arbejde på. Det har taget noget tid, men han er kommet efter det, og det synes jeg også er flot af ham.

- Er du helt væk?

I udsendelsen afslører Oscar også sin egen reaktion, da han midaldrende far kom hjem med en ung kæreste på sønnens alder.

- Jeg kan huske i starten, da han fortalte det – det var lidt af en mavepuster. Jeg tænkte: ”Det gør du fucking ikke, mand. Du kan ikke date en på min alder. Er du helt væk?”

Oliver tænkte lidt det samme.

- Men så gik der et stykke tid, og så kunne jeg godt se, at det var kærlighed. Det var ikke bare, fordi hun var sådan en 20-årig lalleglad fan. Det var det, jeg tænkte i starten. At nu havde hun scoret Oliver Bjerrehuus, og det var bare det fedeste i verden, fortæller Oscar.

Til trods for den store aldersforskel mellem Oliver og Sofie beskriver han forholdet som sit første rigtige voksenforhold. Han er i harmoni.

Oscar flytter hjemme fra i den seneste sæson af Bjerrehuus-programmet, og han ser pludselig sin far fra en ny side. Omsorgsfuld og hjælpsom – mere bekymret.

Forholdet mellem Oscar og Oliver Bjerrehuus er blevet et mere klassisk far og søn-forhold.
Forholdet mellem Oscar og Oliver Bjerrehuus er blevet et mere klassisk far og søn-forhold.
 Foto: Søren Lamberth

En rollefordeling, som både far og søn synes er rigtig rart.

- Hvor er det dejligt at være sådan et sted i livet. Jeg har også været andre steder i livet, hvor jeg ikke har været i stand til at være opmærksom på sådan nogle ting. Og når man har været sådan et sted, så sætter man ekstra meget pris på at føle, at man er der, fortæller Oliver.

De senere år har han skiftet fra overhalingsbanen til indersporet og optræder heller ikke i nær så høj grad som tidligere i de kulørte blade. Til stor begejstring for hans 22-årige søn.

- Jeg tror, han har fået afklaret noget i sig selv, og det er betryggende, at han er faldet godt til og ikke har så meget fart på i livet, siger Oscar.

Du kan se hele udsendelsen på DR.dk.

Sponsoreret indhold