Streaming17. april 2023

Nyt "Luksusfælden"-program? DR klar med "Boost dit budget"

Hvis du har set de 30 sæsoner af "Luksusfælden" til hudløshed, så er der godt nyt. Alternativet hedder "Boost dit budget" og har snart premiere på DR
Sofie Østergaard er vært i det nye program med det populære fokus: Danskernes pengeproblemer.
Sofie Østergaard er vært i det nye program med det populære fokus: Danskernes pengeproblemer.
 Foto: Hanne Juul

Savner du at følge med i danske familiers kamp for at spare op, nu hvor 30. sæson af "Luksusfælden" for nylig er afsluttet?

Så er det måske en god idé at blænde op for DR onsdag 19. april, hvor der er premiere på det nye program "Boost dit budget".

Her tjekker vært Sofie Østergaard ind hos fem forskellige familier i Danmark. Sammen med de to økonomiske eksperter Helle Snedker og Nicolaj Christensen hjælper hun familierne med at se deres økonomi i øjnene og få luft i budgettet.

– De familier, der medvirker, deler deres drømme med os. Det er drømme, som mange af os kan relatere til. At opnå mere frihed, spare godt op til pension, købe en lejlighed og så videre. De ting, familierne lærer i programmet, kan man selv implementere i sin egen hverdag for at optimere sin økonomi, siger Sofie Østergaard.

Vært Sofie Østergaard elsker at tale om penge - og hun har en mission. Hun vil hjælpe danskerne med at tage magten over deres egen økonomi i "Boost dit budget".
Vært Sofie Østergaard elsker at tale om penge - og hun har en mission. Hun vil hjælpe danskerne med at tage magten over deres egen økonomi i "Boost dit budget".
 Foto: Johnatan Milo Maibøll / Mathias Næsgaard

Mange med pengeproblemer

DR ønsker med programmet at styrke danskernes viden om privatøkonomi og sætte fokus på økonomi, for behovet er der. Danmark befinder sig i en svær økonomisk periode med rentehop, inflation og høje energipriser.

Andelen af husstande, som har svært eller meget svært ved at få pengene til at slå til, steg fra otte til ti procent i 2022. Det viser Danmarks Statistiks levevilkårsundersøgelse, og det er første gang siden 2014, at andelen ikke falder eller er stabil.

– I denne tid er det en vigtig public service-opgave for os at hjælpe danskerne med at kigge på økonomien. Vi ved ikke, hvor lang tid den økonomiske, usikre periode varer, og med programmet giver vi seerne nogle konkrete redskaber til at håndtere deres økonomi og tage sagen i egen hånd, forklarer Eva Kvist, der er redaktionschef for livsstils- og faktaprogrammer i DR.

I programmerne møder seerne blandt andet alenemoren med en tårnhøj husleje, livsnyderne, som har levet godt og ikke skænket pensionen en tanke, og dem der drømmer om en tidlig pension og farvel til hamsterhjulet. Fælles for mange af de medvirkende er, at de i starten finder privatøkonomien uoverskuelig.

– Jeg håber, at vi med programmet kan aftabuisere økonomi, for der er mange, som har svært ved at kigge på bankkontoen. Det kan i virkeligheden være sjovt og faktisk romantisk at få styr på økonomien, selv i en svær tid, siger Sofie Østergaard.

"Boost dit budget" har premiere 19. april fra klokken 6.00 på DRTV og klokken 20.30 på DR1. De fem afsnit kommer løbende på DRTV.

Sponsoreret indhold