Streaming8. juli 2022

Nu kommer "Forbrydelsen" på arabisk

Det danske seriehit er allerede blevet lavet i både en amerikansk og tyrkisk version, og nu er der en ny omgang "Forbrydelsen" på vej
Sofie Gråbøl spillede hovedrollen som Sarah Lund i den danske udgave af "Forbrydelsen".
Sofie Gråbøl spillede hovedrollen som Sarah Lund i den danske udgave af "Forbrydelsen".
 Foto: Tine Harden/DR

Takket være Sofie Gråbøl var der i årene mellem 2007 og 2012 solid efterspørgsel efter en stor hjemmestrikket sweater.

Det var nemlig sådan en, den danske skuespiller bar i rollen som Sarah Lund i den prisvindende DR-serie "Forbrydelsen".

Der er dog usandsynligt, at hjemmestrik får et comeback i forbindelse med den kommende omgang af "Forbrydelsen", som er blevet indspillet på arabisk.

Det danske seriehit, der allerede er blevet lavet til både en tyrkisk og en amerikansk udgave, har fået København byttet ud med Cairo i Egypten, når den arabiske version, "Mounatef Khater", får premiere på streamingplatformen Shahid Original - den største streamingtjeneste i Mellemøsten og Nordafrika.

Sådan ser den arabiske version af Sarah Lund ud. 
Sådan ser den arabiske version af Sarah Lund ud.
 Foto: DR

I den kommende arabiske udgave er hovedrollerne besat af navne som Riham Abdel Ghafour, Bassel Khayat og Bassem Samra, mens det er Al Sadeer Massoud og Mohamed El Masry, der har instrueret og skrevet manuskriptet, som oprindeligt har haft Søren Sveistrup som hovedforfatter.

- "Forbrydelsen" blev hurtigt en seerfavorit med sin gribende historie og på grund af det talent, serien er lavet med. Vi ser frem til at vise remaket på Shahid VIP, og vi er glade for, at vi har fået muligheden for at lave en genindspilning på arabisk i samarbejde med DR Sales og Charisma Pictures, lyder det fra Tareq Al Ibrahim, der er indholdsdirektør på Shahid VIP.

Også hjemme hos DR er der glæde over, at man har valgt at udarbejde endnu en version af den danske serie, der blandt andet har vundet en BAFTA-pris i 2011 for bedste internationale serie.

- Det vidner jo om, hvor stor en gennemslagskraft dansk fiktion har, når nordisk noir pludselig skal udspille sig i høj sol. Og man må samtidig erkende, at selvom noget er umiskendeligt dansk, så kan det stadig have global appel, hvis det er udført godt nok, hvilket man jo kun kan glædes over, siger DR's fiktionschef, Henriette Marienlund.

"Forbrydelsen" er nu blevet indspillet i en arabisksproget udgave, der har premiere den 15. juli.
"Forbrydelsen" er nu blevet indspillet i en arabisksproget udgave, der har premiere den 15. juli.
 Foto: Charisma Pictures/DR

Den danske version af "Forbrydelsen" med Lars Mikkelsen, Bjarne Henriksen, Søren Malling og Ann Eleonora Jørgensen på rollelisten, er blevet vist i mere end 120 lande.

Serien sikrede sig især stor popularitet blandt seere og kritikere i England, hvor serien i 2019 blev placeret på listen over det 100 bedste serier i det 21. århundrede.

"Forbrydelsen" med Sofie Gråbøl i hovedrollen sæson 1-3 er tilgængelig til streaming på Blockbuster.

Sponsoreret indhold