Streaming5. september 2023

Morfar søger kærlighed: Landmanden Jens er vild med Leonora

Selv om barnebarnet gør den 64-årige landmand blød om hjertet, så håber også han at finde en kvinde at dele oplevelser med
Jens Bagger
Når traktoren bliver kørt frem, så smiler både Jens Bagger og syvårige Leonora. – Når man bor inde i Aarhus, så kommer du ikke lige ud og kører traktor. Og der er noget med børn og traktorer og maskiner, som fascinerer, siger han.
 Foto: Søren Jul Lamberth

LÆS OGSÅ: Niels Erik fra "Landmand søger kærlighed" erkender forelskelse: – Det er ganske bra

Den helt uforbeholdne kærlighed er der masser af i Jens Baggers liv, selv om han også lige nu leder efter en dejlig kvinde i TV 2’s ”Landmand søger kærlighed”.

Kærligheden får han nemlig fra barnebarnet Leonora, som er syv år og går i første klasse. Hun elsker at tusse rundt med sin morfar på gården i Norddjurs, hvor Jens bor. Det reelle landmandsliv er lagt på hylden og i stedet arbejder han i Skanderborg hos et firma, der laver skruer til byggeindustrien. Men han bor stadig på gården og dyrker lidt af jorden.

Jens Bagger
Leonora forstår ikke helt, at morfar lige nu er i fjernsynet for at finde en kæreste. – Hun har spurgt et par gange, om jeg har fået en kæreste, kommer det med et grin fra Jens.
 Foto: Søren Jul Lamberth

– Det er en gensidig glæde for os at køre på den traktor. I hjertet er jeg stadig landmand, så det med at vise hende lidt landligt er sjovt.

– Så kører vi lidt rundt og snakker lidt om tingene, ser på nogle bistader og ser, hvordan de har det, siger Jens.

Med den gode tid sammen er lykken gjort hos Leonora, og morfar smiler også.

– Den gamle synes, han har gjort en god gerning, kommer det med et smil fra Jens, der er far til tre børn, som i dag er 29, 27 og 23 år.

Jens Bagger
Selv om det mest er pjat og leg, når Leonora besøger morfar, så får hun også hans bløde side frem. – Jeg er nok lidt følsom. Der skal ikke så meget til før jeg bliver rørt, siger Jens.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Uno og godnathistorier

Jens bor i Øster Alling, men en gang om ugen tager han turen til Aarhus, hvor hans ældste datter og barnebarnet Leonora bor.

– Vi har et nært forhold. Min datter har altid været alene med hende. Så meget af tiden har jeg været dernede cirka en gang om ugen og passe Leonora, så min datter havde muligheden for at lave nogle andre ting og leve et ungdomsliv engang imellem.

Så bliver der læst godnathistorier og spillet Uno og Ludo.

Jens Bagger
Jens har ikke en klar opskrift på, hvilken kvinde der kan slå benene væk under ham. – Bare jeg vidste det. Jeg synes, jeg er rimelig tolerant, så jeg vil ikke sætte nogle specifikke krav. Men jeg vil gerne have en, der er lidt aktiv, siger Jens, der selv powerwalker nogle gange om ugen.
 Foto: Søren Jul Lamberth

– Det har gjort, at jeg har fået et virkelig tæt forhold til mit barnebarn. Sidste år var det mit job at tage hende med til gymnastik, og det bliver det også i år, siger den stolte morfar.

Selv om han ikke mangler kærlighed i sit liv, så er han lige nu på jagt efter en kæreste i ”Landmand søger kærlighed”.

– Jeg har en stor kærlighed til mit barnebarn og mine børn, men det er ikke det samme som at have en partner, forklarer Jens.

– Jeg savner at være to om nogle ting og oplevelser, så man har en at snakke med om sine oplevelser bagefter. Det fællesskab, man har med en partner, er noget andet, end det man har med en god kammerat eller sine børn, siger Jens, der blev skilt fra sine børns mor i 2004.

Jens Bagger
Efter Jens blev skilt i 2004, droppede han landmandslivet, men han bor stadig på gården og dyrker lidt af jorden. – Jeg havde delebørn dengang, og det resulterede i, at når vejret var godt, så havde jeg også tre børn, der skulle have mad og lave lektier, så jeg havde altid dårlig samvittighed, siger Jens, der derfor blev ansat på et lokalt cementstøberi. Nu arbejder han i Skanderborg.
 Foto: Søren Jul Lamberth

I 2010 mødte han ellers kærligheden, men det forhold sluttede for tre år siden.

Jens havde sagt til nogle kammerater, at han ikke havde et mål om at være alene for altid. Det tog hans ven så bogstaveligt, at han tilmeldte Jens til ”Landmand søger kærlighed”. En udfordring landmanden tog op.

– I første omgang tænkte jeg godt nok, at jeg udstillede mig selv. Men det har været utrolig positivt, og folk synes, det er modigt gjort, og at jeg klarer det fint.

Taler om kærligheden

Både børn og børnebørn har også taget godt i mod hans medvirken i programmet.

– I første omgang havde jeg sagt, at mine børn ikke skulle involveres i det. Men de havde stadig deres børneværelser til at stå, og der var fyldt med ting. Så jeg var nødt til at sige til dem, at jeg skulle bruge værelserne, så der skulle ryddes op. Det synes de, var lidt mærkeligt, og så var jeg jo nødt til at fortælle dem, hvad jeg skulle bruge dem til, afslører Jens.

Jens Bagger
Jens inviterede Lisbeth, Winnie og Anna med hjem på gården at bo. – Vi fik nogle gode oplevelser sammen, og det giver et godt indblik i, hvad de er for nogle mennesker, siger Jens.
 Foto: TV 2/Anders Brohus

De synes heldigvis, det lød sjovt og spændende, så værelserne blev ordnet. Og så har det også sat gang i nogle dybere snakke.

– Her bagefter har jeg fået mere snak med mine børn omkring, hvad det vil sige at være i et parforhold, og hvorfor man ønsker sig at få en kæreste. Så vi er nok blevet lidt bedre til at snakke om kærlighed og parforhold, så det har været ganske udmærket, lyder det fra Jens.

Sponsoreret indhold