Streaming10. juni 2024

Mathilde Falch afslører vulgær episode i ”Toppen af Poppen”: - Årghh, hvor er din røv lækker

Ligesom alle andre musikere, der har været med i ”Toppen af Poppen”, har Mathilde Falch optrådt med The Antonelli Orchestra. I bandet figurerer en figur, der flere gange har været yderst upassende
Mathilde Falch oplevede flere vulgære ting, da hun filmede "Toppen af Poppen". Det var ét bestemt medlem af bandet The Antonelli Orchestra, der var grænseoverskridende.
Mathilde Falch oplevede flere vulgære ting, da hun filmede "Toppen af Poppen". Det var ét bestemt medlem af bandet The Antonelli Orchestra, der var grænseoverskridende.
 Foto: Mikael Rieck

Få sekunder før kameraerne begyndte at rulle hos "Toppen af Poppen", fik Mathilde Falch, The Antonelli Orchestra og produktionen gjort de sidste ting klar.

Da hun tog sin øresnegl i for at kunne høre bandet spille under optagelserne, blev hun pludselig centrum i en episode, som hun oplevede som meget ubehagelig.

Det fortæller hun i andet afsnit af DR’s dokumentar ”Sexisme i musikbranchen”, der hedder ”Nedgjort på toppen”.

- Første aften, jeg skal optræde, har jeg taget læderbukser på. Jeg står og gør klar til at skulle synge, og jeg tager mine in-ears i. Der snakker han (medlem af The Antonelli Orchestra, red.) om min røv, fortæller hun i dokumentaren og fortsætter:

- Han kommer med udbrud som ”årghh, hvor er din røv lækker”, ”kæft de læderbukser”, ”årghh, jeg kan ikke lade være, kæft det er lækkert”.

Også Katinka oplevede ubehagelige episoder med manden fra The Antonelli Orchestra.
Også Katinka oplevede ubehagelige episoder med manden fra The Antonelli Orchestra.
 Foto: Martin Høien

Mathilde Falch, der er datter af musikeren Michael Falch, kommer pludselig på dobbeltarbejde, forklarer hun.

For nu skal hun ikke kun tænke på det nummer, hun skal til at fremføre – og som hun gerne vil fremføre godt, fordi hele Danmark kommer til at kunne se den. Nu skal hun også tænke på, at manden fra bandet befinder sig lige bag hende, mens hun optræder.

Dette dobbeltarbejde vil Mathilde Falch gerne være fri for.

Derfor vælger hun de næste seks dage, hvor hun er sammen med bandet og kollegerne i musikbranchen, at tage løst tøj på.

Det får hun også en kommentar på.

- Næste dag skal vi øve, og der har jeg meget tøj på og meget løstsiddende tøj. Her siger han: Hvorfor har du ikke læderbukser på, fortæller Mathilde Falch og fortsætter:

- Han siger hele tiden, jeg skal have læderbukserne på, fordi han gerne vil kigge på min lækre røv.

Manden er blevet forelagt de episoder, Mathilde Falch kommer med.

Han svarer følgende til dem:

- Jeg vil gerne give en uforbeholden undskyldning til de artister, der måtte have oplevet, at jeg verbalt har skabt en grænseoverskridende stemning. Der er elementer i beretningerne, som jeg slet ikke kan genkende.

- Jeg anerkender naturligvis, at det er lige meget, hvis det er sådan, det er blevet oplevet. Jeg vil gerne understrege, at det ikke har været min intention. Jeg forstår, at mit sprog kan virke unødigt stødende. Det har jeg taget til mig og lært af.

Sponsoreret indhold