Streaming18. november 2022

Ligner på en prik: Dianas dobbeltgænger

Hitserien er tilbage på Netflix med sæson 5, som behandler de turbulente år i 90’erne med skilsmisser og Dianas tragiske død
Prinsesse Diana og Elizabeth Debicki
Den røde spadseredragt havde Lady Diana på til en balletforestilling i 1995, og netop den røde dragt er blevet genskabt nærmest en til en i “The Crown”. Elizabeth Debicki, 32, rammer fuldstændig Dianas elegance og karakteristiske ansigtsudtryk.
 Foto: Ritzau Scanpix/Netflix

Skuespiller Elizabeth Debicki debuterer i rollen som prinsesse Diana i sæson 5 af “The Crown”, som nu kan ses på Netflix.

Og den 32-årige australier ligner Lady Diana så meget, at det er svært at se forskel.

Selv siger Debicki, at hun har forsøgt at spille rollen så ubesværet som muligt.

– Jeg brugte mine instinkter, og overtænkte det ikke. Jeg har set serien og elsket den i årevis, fortæller Elizabeth Debicki til The Guardian.

Elizabeth Debicki, Will Powell, Senan West og Dominic West
Vidste du, at Senan West, 14, som spiller prins William, er søn af skuespilleren Dominic West, som er denne sæsons prins Charles? I rollen som den lille prins Harry ses Will Powell.
 Foto: Netflix
Prinsesse Diana, prins Harry, prins WIlliam og prins Charles
Virkelighedens Diana og (nu) kong Charles, 71, på prins Williams første dag på Eton College i 1995. I dag er prins Harry 38 år og William er blevet 40 år.
 Foto: Ritzau Scanpix

De frygtelige 90’ere

De nye afsnit finder sted i 1990’erne, som for det britiske kongehus var præget af skilsmisser, ikke mindst prins Charles og Dianas skandaleombruste skilsmisse og Dianas tragiske død i 1997.

Elizabeth Debicki, Imelda Staunton og Dominic West
De nye afsnit laver en dramatisering over skilsmissen mellem prins Charles og prinsesse Diana – og dronning Elizabeth bliver nu portrætteret af skuespillerinden Imelda Staunton, 66.
 Foto: Netflix

1992 var året, hvor den kongelige familie oplevede hele tre skilsmisser – og der udbrød brand i slottet Windsor Castle.

Dronning Elizabeth har selv kaldt året for sit “annus horribilis”.

Sponsoreret indhold