Streaming
30. maj 2023

I "Reindeer Mafia" er det blod og sne der hersker: Månedens anbefaling på C More

SPONSORERET INDHOLD: I Norden har vi altid kunnet finde ud af at lave gode krimier. Men et land, der sjældent bliver talt om i den sammenhæng, er Finland. Det vil "Reindeer Mafia" lave om på, og den har en imponerende rolleliste med bl.a. Mikael Persbrandt til at gøre det
Af Vi Elsker Serier
Annonce
Mikael Persbrandt som gangsterbossen Stagge i "Reindeer Mafia".
 Foto: C More
Logo C More

Da den store forretningsleder og familieoverhoved Brita Nelihanka (Rea Mauranen) dør af kræft, efterlader det noget af et vakuum i familien. Britas mand, Rouku (Aake Kalliala) er en ledende figur i egnens rensdyrbranche og har store planer for den jord, han nu regner med går til ham. Problemet er bare, at jorden ikke går til ham.

Brita har uden Roukus viden skrevet et hemmeligt testamente, hvor hun opdeler jorden i tre og efterlader det til sine to sønner Pieti (Olavi Uusivirta), der står til at overtage forretningen, når Rouku går på pension, og bandelederen Sameli (Samuli Edelmann), der lige er blevet prøveløsladt efter 10 år i fængsel. Den tredje del går til enken Sara (Anna-Maija Tuokko), og hvis du undrer dig over, hvorfor hun er enke, så overvej hvilken forbrydelse, der kan give Sameli mere end 10 års fængsel.

En regulær magtkamp udspiller sig mellem disse parter, for selvom jorden ikke er givet til Rouku, er der ingen og intet, der skal stå i vejen for hans planer.

FREMRAGENDE SKRUET SAMMEN

Det første, der skal siges om Reindeer Mafia, er, at handlingen er utroligt godt skruet sammen. Med fire store spillere i kampen om jorden, der hver har deres egne motiver, mål, skjulte planer og forskellige relationer til hinanden, er der nok at holde styr på.

Serien formår at give informationer ud i små spiselige bidder, så du kan holde styr på, hvad der er op og ned og endda danne dine egne teorier om, hvordan det kommer til at ende. Er det ikke altid noget af det bedste at kunne gøre, når man ser en historie med masser af intriger udspille sig?

Du bliver holdt hen af serien, der langsomt løfter sløret for, hvordan det hele hænger sammen. Det giver til tider neglebidende spænding, og man er frisk på mere lige så snart, det er slut.

ISKOLDE BLIKKE

Noget, der ikke må glemmes at blive nævnt er skuespillet. Der er blevet samlet et stærkt hold til serien. Aake Kalliala som Rouku har et blik, der kan slå ihjel, og en røst i sin stemme, der får nakkehårene til at rejse sig.

Næsten alle går rundt med en truende aura omkring sig, hvor man bare venter på, at glasset flyder over. Fx Mikael Persbrandt (Hamilton, Beck) som gangsterbossen Stagge, der med sin ellers venlige og muntre fremtoning gemmer på det koldeste blod. Han lader ikke til at tage noget særligt alvorligt, fordi han ved, at alle omkring ham ved, at dem, der krydser ham vil få hans vrede at føle.

Den voldelige fremtoning, der er i så mange af karaktererne, gør det også så meget mere mærkbart, når der er tid til de ømme og morsomme øjeblikke.