Streaming
26. april 2023

Hvad er meningen med livet? Svaret får du i disse 10 fremragende serier

SPONSORERET INDHOLD: Med YouSee Play får du adgang til et udvalg af de største streamingtjenester, som du selv vælger. Vi har fundet frem til 10 serier, du kan se med dit abonnement, der giver svar på nogle af livets helt store spørgsmål
Af Vi Elsker Serier
YouSee
 Foto: Nabolandskanalerne
YouSee logo

Hvad er meningen med livet? Spørgsmålet har naget os mennesker i flere århundreder, men måske er svaret lige foran næsen på os.

For vi binger serier som aldrig før. Hvad enten det drejer sig om tidsfordriv på farten eller hygge i hjemmet, så sluger vi serier med glubsk appetit. Næsten hurtigere, end sæsonerne kan laves.

Med YouSee Play er der den suveræne fordel, at du frit kan vælge imellem alle de førende streamingtjenester og tv-kanaler. Dvs. hvis en af dine yndlingsserier har sæsonafslutning, kan du vælge tjenesten eller kanalen fra og springe over til en anden. Lige i tide til at starte på den næste binge-værdige serie.

Og der er mange ting til at glæde sig til med YouSee Play. Uanset hvilken eksistentiel krise du befinder dig i, er der en serie, der indeholder svarene på dine spørgsmål. Eller i hvert fald kan hjælpe med at føre tankerne i den rigtige retning.

THE MANDALORIAN

Den nuttede lille baby Grogu er endnu en gang scenestjæler i tredje sæson af "The Mandalorian".
Den nuttede lille baby Grogu er endnu en gang scenestjæler i tredje sæson af "The Mandalorian".
 Foto: Disney+

Vi starter med det evigt gældende spørgsmål: Arbejde overfor familie. Der er selvfølgelig mere på spil i The Mandalorian, men det er helt klart en af de tematikker, man tager med sig fra Disney+-serien.

Den ellers stoiske dusørjæger Din Djarin (Pedro Pascal) har i de foregående to sæsoner kæmpet en brav kamp for at få afleveret galaksens mest nuttede skabning til de rette personer. Men Grogu – eller baby Yoda, som alle kender ham som – og den titulære mandalorianer var ikke færdig med at være på eventyr sammen.

Tredje sæson er allerede startet lovende med masser af spændende eventyr. Og så ser det ud, som om vi kommer nærmere ind på nogle af de begivenheder, der spiller en stor rolle i den seneste Star Wars-trilogi.

The Mandalorian kan ses på Disney+ med YouSee Play.

ONLY MURDERS IN THE BUILDING

YouSee
 Foto: Only Murders in the Building / Craig Blankenhorn / HULU / Disney+

Venskab er en fantastisk størrelse. Men hvordan finder du dine venner? Fælles interesser er som regel et godt udgangspunkt.

Det er da også det, som i første omgang fører den fallerede skuespiller Charles (Steve Martin), den excentriske Broadway-instruktør Oliver (Martin Short) og kunstneren Mabel (Selena Gomez) sammen. Eller, teknisk set var det en brandalarm og derefter deres fælles forkærlighed for true crime-podcasts.

De tre amatørdetektiver beslutter sig for at lave deres egen podcast, hvor de i hver sæson forsøger at opklare et nyt mord. Den kommende tredje sæson foregår i forbindelse med et teaterstykke, og Hollywood-skuespillerne Paul Rudd og Meryl Streep medvirker i, hvad der tegner til at blive endnu en fantastisk underholdende 'hvem er morderen?'-komedie.

Only Murders in the Building kan ses på Disney+ med YouSee Play.

FORHØRET

Lars Mikkelsen som Holger Lang i "Forhøret".
Lars Mikkelsen som Holger Lang i "Forhøret".
 Foto: Henrik Ohsten/Miso Film/Viaplay

I en mere alvorlig boldgade finder vi Viaplays Forhøret. For hvor langt er man villig til at gå i bestræbelserne på at finde ud af sandheden?

Christoffer Boe har igennem tre sæsoner undersøgt dette med en perlerække af de ypperste danske skuespillere. De første to sæsoner tog udgangspunkt i opklaringen af det samme dødsfald, med henholdsvis Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm i hovedrollerne.

I tredje omgang er det Lars Mikkkelsen, der forsøger at hitte frem til sandheden. Gennem samtaler/forhør prøver han at finde ud af, hvem der har myrdet hans niece og arving til firmaet, og så går den verbale klapjagt gennem familie, venner og fjender. Derfor melder spørgsmålet sig, hvem kan man stole på?

Forhøret kan ses på Viaplay med YouSee Play.

THE BLACKLIST

YouSee
 Foto: The Blacklist/Viaplay

Hvor meget skal man gøre for at opnå frelse? Kan en karrierekriminel overhovedet gøre noget som helst for at råde bod på sine synder? For Raymond ’Red’ Reddington (James Spader) er spørgsmålet stadig uafklaret i thriller-serien The Blacklist.

Efter at have været på flugt fra myndighederne i 20 år, indledte han et samarbejde med FBI. Han gik med til at hjælpe med at fange eller neutralisere sine tidligere forretningsforbindelser – diverse narkobaroner, terrorister og andet afskum – mod at få immunitet.

James Spader er en fornøjelse i hovedrollen, og han er i det hele taget den helt store grund til at se serien. Og så er den af den slags, hvor man altid kan sætte et afsnit på og være godt underholdt de næste 40-50 minutter.

The Blacklist kan ses på Viaplay med YouSee Play.

THE LAST OF US

YouSee
"The Last of Us".
 Foto: HBO Max

Få serier har været så meget i vælten i 2023 som The Last of Us. Det er rent ud sagt den mest omtalte serie i årets tre første måneder, og det forstår man godt.

For HBO-Max serien stiller en række essentielle og universelle spørgsmål, som går direkte i tænketanken og hjertekulen. Først og fremmest handler den om, hvordan man finder viljen til at leve videre. For Joel (Pedro Pascal) virker det nærmest umuligt, efter at verden er gået under, og hans datter Sarah (Nico Parker) dør i starten af apokalypsen.

Men lyset kommer i form af den fandenivoldske teenager Ellie (Bella Ramsey). Hun skal eskorteres til oprørsbevægelsen på tværs af det svampe-zombie-inficerede USA. På vejen bliver de to venner. Han er den forælder, hun aldrig har kendt, og hun er den datter, han mistede. Enkelt, rørende og tankevækkende – og ikke mindst, allerhelvedes spændende!

The Last of Us kan ses på HBO Max med YouSee Play.

Kom i gang med YouSee Play for kun 299 kr./md.

Med YouSee Play kan du frit vælge mellem de bedste tv-kanaler og mest populære streamingtjenester – inkl. Netflix, Disney+, HBO Max, Viaplay og TV 2 PLAY.

Alle tv-kanaler og streamingtjenester har en pointværdi, og du vælger selv, hvor mange point du vil have til at shoppe tv-kanaler og streamingtjenester for.

Du kan nemt skifte tv-kanaler og streamingtjenester, når du har lyst – og ændringen slår igennem med det samme. De nye kanaler og tjenester bliver låst i 30 dage, hvorefter du frit kan skifte dem igen, hvis du vil.

YouSee Play fås både med en tv-boks og via YouSee Play-appen, som findes til alle de mest populære enheder.

Læs mere om YouSee Play her.

SUCCESSION

YouSee
Brian Cox som Logan Roy i "Succession" på HBO Max.
 Foto: HBO Max

Hvor langt vil du gå for at tækkes dine forældre? Hvor loyal skal du være overfor din familie? Selv når de er så ondsindede som familien Roy. Med papa Logan (Brian Cox) i spidsen for det lukrative forretningsimperium Waystar Royco har hans børn Kendall (Jeremy Strong), Roman (Kieran Culkin) og Shiv (Sarah Snook) forsøgt enten at afsætte ham eller køre sig selv i stilling som arving.

Igennem de foregående tre sæsoner har vi været vidne til flere plot-twists og forræderier end i Shakespeares samlede værker. De spidende, sarkastiske replikker bliver leveret fremragende i maskingeværtempo. Det er onde sandheder, barbariske løgne og nedgørende svinere, der fremstår som poetisk skønsang i hænderne på de ekstremt dygtige skuespillere.

Fjerde og sidste sæson får premiere 27. marts, og spørgsmålet er, hvem der får kontrollen over firmaet og de mange milliarder? Bliver det din yndlingskarakter, eller napper godmodige fætter Greg (Nicholas Braun) hele imperiet foran alle de grådige Roys?

Succession kan ses på HBO Max med YouSee Play.

SYGEPLEJERSKEN

YouSee
Josephine Park som Christina Aistrup og Fanny Louise Bernth som Pernille Kurzmann i "Sygeplejersken".
 Foto: Tommy Wildner/Netflix

Det er skønt at blive anerkendt og set for sit arbejde. Men hvor går grænsen i jagten på den opmærksomhed? Netflix’ uhyggelige dramaserie Sygeplejersken er baseret på en virkelig historie, hvor en nyansat sygeplejerske får mistanke om, at hendes kollega slå patienter ihjel.

Sagen vakte stor opsigt og blev behørigt dækket i pressen, med flere bøger om sagen til følge. Det er en af dem – Sygeplejersken af Kristian Corfixen – som danner grundlaget for Netflix-serien.

Josephine Park spiller den mordmistænkte sygeplejerske, og hvordan hele sagen udfolder sig, kan man se med selvsyn fra 27. april.

Sygeplejersken kan ses på Netflix med YouSee Play.

YELLOWJACKETS

YouSee
Christina Ricci som Misty og Elijah Wood som Walter i "YellowJackets".
 Foto: SkyShowtime

Kunne du slå et andet menneske ihjel? Og kunne du spise et for at sikre din egen overlevelse?

For pigerne på highschool-fodboldholdet Yellowjackets bliver de to spørgsmål skræmmende relevante, da deres fly styrter ned i den canadiske vildmark. Strandet i midten af ingenting, uden mad, mens vinteren er over dem, og bytte er svært at fange, tyr de til kannibalisme.

Men hvor starter det, og hvor mange overlever de 18 måneder alene? Serien foregår i to tidslinjer. En i 1996 og én i 2021, hvor de nu voksne overlevende stadig skal prøve at håndtere traumet fra dengang. Men hvem kan man stole på? Yellowjackets er gysende i sin afsløring af fortiden, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem, når der mæskes i menneskekød.

Yellowjackets kan ses på SkyShowtime med YouSee Play.

YELLOWSTONE

YouSee
Kevin Costner som John Dutton i "Yellowstone" sæson 5.
 Foto: Paramount

Kan en helt blive så ekstrem i sine bestræbelser på at gøre det rette, at han bliver til en skurk? For hvor går grænsen for, hvad der er rigtigt og forkert, når man selv mener, at man har ret?

For patriarken John Dutton (Kevin Costner) er der kun én ting, som gælder i livet. Familiens ranch Yellowstone og dens land skal beskyttes for enhver pris. Og alt skal helst være som dengang, slægten først kom til Montana og slog sig ned.

Derfor består meget at Yellowstone af konflikter med diverse rigmænd og firmaer, som vil forny området. For der skal fandeme ikke komme sådan nogle storbysnuder til byen og spille karlsmart, så længe John D. har noget at skulle have sagt. Anden halvdel af femte sæson får premiere til sommer, og spørgsmålet er, om John Dutton stadig er i live, når sidste afsnit er sendt. For der er mange ude efter ham, og Kevin Costner har udtrykt stærkt ønske om at blive løst fra sin kontrakt. Det tegner til en eksplosiv sæsonafslutning.

Yellowstone kan ses på SkyShowtime med YouSee Play.

EXIT

YouSee
Fra serien "Exit" sæson 3.
 Foto: Nabolandskanalerne

Bliver man automatisk et dumt svin, så snart man får penge mellem hænderne? Ifølge den norske serie Exit, er svaret et utvetydigt ja.

De fire finansgutter Adam, William, Jeppe og Henrik har igennem to sæsoner levet det hedonistiske liv ved siden af jagten på flere og flere penge. Og som de halvdumme svin de er, er love og god opførsel bare en irriterende hæmsko, man snildt kan ignorere.

Tredje og sidste sæson er netop startet på NRK, og de to første ligger på DRTV. Cirka 70% af historierne i serien er baseret på virkelige hændelser. Et faktum, der er lige dele grinagtigt og foruroligende, og udførelsen er intet mindre en mesterlig.

Exit kan ses på NRK med YouSee Play.