Streaming9. januar 2023

Hjemme hos Price og Diez laver Adam mad – ellers ville de dø af sult

Litteturanmelder Katherine Diez er på katastrofekurs i køkkenet, når hun byder indenfor i ”Til middag hos”
Der er røg i køkkenet, når Katherine Diez kaster sig ud i at tilberede sin første middag nogensinde.
Der er røg i køkkenet, når Katherine Diez kaster sig ud i at tilberede sin første middag nogensinde.
 Foto: Viaplay

Det er endnu en gang blevet tid til at tage til middag hos de kendte. I den første runde skal vi blandt andet besøge Felix Smith, Ditte Hansen, Christian Grau og Katherine Diez.

Sidstnævnte er den sidste i rækken til at slå dørene op for tv-middagsselskabet. Litteraturanmelderen hævder, at det er første gang, hun laver mad, og stressniveauet er derefter.

Det kan forekomme besynderligt, at det er første gang Katherine Diez i sit 33-årige liv kokkerer, man skal dog ikke betragte Katherine længe i et køkken, før man tror hendes ord.

Det er med al tydelighed Adam, der står ved kødgryderne til hverdag – ja, og til fest. Han har da også udstyret sin læseglade kæreste med et manus, der fører hende fra A til B i hele processen. Hele processen, der står sågar, at hun skal slukke komfuret, lader hun seerne forstå.

Katherine sveder allerede, da hendes gæster ankommer. Hun pacificerer dem med en flaske bobler, mens hun kaster sig ud i forretten – kartoffelblinis med laks. En angstfremkaldende disciplin for anmelderen, der elsker at spise god mad – ikke tilberede den.

Ved komfuret indhenter Katherine lidt tid, da hun steger blinis på fuld skrald, og havde hun ikke fået varmen over de maxvarme kogeblus, så får hun det under anretningen.

For krydderolien vil ikke ud af flasken, og Diez giver den derfor et ordentligt tryk 16, der får flaskens indhold til at eksplodere ud over tallerkenen og efterlader en stor grøn sø.

Gæsterne når at se bunden af flere flasker bobler, før de med knurrende maver endelig kan sætte sig til bords.

Der bliver skålet meget mellem måltiderne, når Ditte Hansen, Felix Smith og Christian Grau tålmodigt venter på retterne på restaurant Diez. 
Der bliver skålet meget mellem måltiderne, når Ditte Hansen, Felix Smith og Christian Grau tålmodigt venter på retterne på restaurant Diez.
 Foto: Viaplay

Forretten har knapt bundfældet sig, før Diez skal bestige endnu et bjerg: hovedretten.

Heldigvis har hun ”snydt lidt”, for i køleskabet står der condibøtter med fortilberedt mad, som Diez hårdnakket hævder at have lavet selv.

At hun ved sin debut ved komfuret, har lavet boeuf bourgignon fra bunden – med en lillesmule hjælp fra kongerigets største madøre, bevares.

Helt komisk bliver det dog, da hun først tror, at condibøtten med hjemmelavet kattemad, er det franske sammenkog, som hun skal servere for sine gæster.

Efter et snif i hver bøtte, får hun, så vidt vi ved, fat i den rigtige ret. Enten har Adam glemt et punkt i sit manus, eller også har Diez overset, at hun burde have sat retten til at simre under forretten.

For da hun smækker ovnlågen, udbryder hun ”så skal den bare står der en time”, og hendes gæsters tålmodighed bliver endnu en gang sat på prøve.

Man kan ikke undgå at føle med de tre sagesløse middagsgæster, der dog får rigeligt til ganen, mens de venter og venter. Og venter.

Det ser voldsomt ud, når Katherine Diez karamelliserer sin Crema Catalana. 
Det ser voldsomt ud, når Katherine Diez karamelliserer sin Crema Catalana.
 Foto: Viaplay

Til dessert står den på crema catalana, der jo som bekendt skal karamelliseres på toppen. Udstyret med en gasbrænder, kaster Katherina så høje flammer, at man som seer drager et lettelsens suk, da hun forsikrer selskabet om, at der er en brandslukker i nærheden.

Efter en mellemfornøjet aften er det tid til at finde en vinder. Om Katherine formår at hive en førsteplads hjem i sin debut, kan du se på Viaplay.

Sponsoreret indhold