Streaming27. februar 2023

Frederik Cilius chokerer: - Jeg har været tæt på at slå et menneske ihjel

Operarejseleder Frederik Cilius fortæller i "Operarejsen" om et forfærdeligt øjeblik, der udspillede sig i baghaven, dengang han var barn
Frederik Cilius og Rasmus Bruun i "Orkestret".
Frederik Cilius var som barn tæt på at koste et andet menneske livet.
 Foto: DR/SAM Productions

- Jeg har jo været meget, meget, meget tæt på at slå et andet menneske ihjel, siger Frederik Cilius i DR’s hitserie ”Operarejsen”.

Ordene falder under trioens tur til Finland, hvor de skal se den kvindelige komponist Kaija Saariahos opera ”Innocence”, som sætter skyldsspørgsmålet for et skoleskyderi under lup.

Det potentielt fatale øjeblik skete, da Cilius var omtrent 11 år, og den nu 36-årige satiriker tænker stadig tilbage på det med gru.

- Det var skødesløshed fra min side. Det var faktisk også med et skydevåben, fortæller han.

Det omvandrende operaleksikon havde fået en bue og pil af sin mor og far og fik tiden til at gå med at skyde løs i baghaven.

- Nabopigen – sådan en ung pige, hun stod tit og kiggede på, at jeg skød med den bue og pil. Jeg var måske 11, hun var fem. Så skød jeg op i luften. Meget højt op i luften, fortæller han.

- Og så kunne jeg se pilen - mens den var oppe i luften tog vinden den, og så drev den over mod hende. Jeg tænkte ”nej, nej, nej, nej”.

Manden inde i Kirsten Birgit kunne kun se til, mens pilen hastede mod jorden i en faretruende fart.

- Så gjorde den sådan her, den der pil, siger han og knalder pegefingeren hårdt mod gulvet for at signalere, hvordan pilen ramte jorden med en voldsom kraft.

- Lige ned ved siden af hende, tilføjer han.

Han er ikke i tvivl om, at hvis pilen var ramt lige ned i nabopigens hoved, havde hun været død på stedet – og det hjemsøger ham stadig.

- Jeg kan stadig komme i tanke om det og få helt koldsved over det. Tænk, at jeg gjorde det, siger han.

Du kan se hele anden sæson af ”Operarejsen” på DR.dk

Sponsoreret indhold