Streaming8. august 2023

Fjolle-Keld fra ”Balladen om kolonihaven” var ludoman: Susanne reddede mig

Susanne og ”Fjolle-Keld” Sørensen fra ”Balladen om kolonihaven” har været sammen i 30 år og skændes aldrig. Men det var fruen, der tog fjollehovedet i nakken og fik ham i behandling
Susanne Sørensen, 69, og ”Fjolle-Keld”, 72, har boet sammen i 30 år.  – Går man og skændes, så bliver man bare uvenner. Det gider vi ikke, siger Susanne, hvis bedste råd er at lytte til hinanden.  – Vi snakker bestemt til hinanden, men vi banker ikke i bo
Susanne Sørensen, 69, og ”Fjolle-Keld”, 72, har boet sammen i 30 år. – Går man og skændes, så bliver man bare uvenner. Det gider vi ikke, siger Susanne, hvis bedste råd er at lytte til hinanden. – Vi snakker bestemt til hinanden, men vi banker ikke i bordet eller går i raseri, tilføjer Keld. – Men hun kan da godt sige, jeg er lidt tung i røven.
 Foto: Privat, Frederik Tybjerg Martensen/TV 2

Græsset er klippet. Det står Keld for. Resten klarer Susanne.

LÆS OGSÅ: Får stor opmærksomhed for ”Balladen om kolonihaven”: Det er gået fuldstændig amok

For der er styr på haven og det meste andet i parrets frimærke i Haveselskabet Jørgen Berthelsens Minde i Aalborg – det er der ingen tvivl om, når danskerne blænder op for ”Balladen om kolonihaven” på TV 2.

I otte år har de haft kolonihaven. I 18 år har de været gift. Og i 30 år har de været forelskede.

Det var dog allerede i de spæde ungdomsår, at Susanne Sørensen fik et godt øje til den lidt ældre Keld Sørensen, der blandt venner – og nu hele Danmark – går under navnet ”Fjolle-Keld”.

Susanne Sørensen og ”Fjolle” Keld Sørensen er folkepensionister og kunne for nylig fejre 18-års bryllupsdag.  Det gjorde de bare ikke, for begge havde glemt det.
Susanne Sørensen og ”Fjolle” Keld Sørensen er folkepensionister og kunne for nylig fejre 18-års bryllupsdag. Det gjorde de bare ikke, for begge havde glemt det.
 Foto: Privat

Hun scorede ham

– Da jeg var 13 år, havde jeg et godt øje til ham. Indtil han kom hjem med en lækker steg med en lang, gul hestehale. Så var det slut, husker Susanne om sin ungpigeforelskelse, der dog blussede kraftigt op igen, efter de hver især havde fået tre børn og var blevet skilt fra deres respektive partnere.

Denne gang nøjedes Susanne ikke med at kigge på charmetrolden gennem vinduet.

På spillestedet Grand i Aalborg, som de begge frekventerede den aften, gik hun resolut hen til Keld og spurgte til hans danseevner.

– Det kunne han sagtens. Vi dansede hele natten, og så var det det.

De har været sammen lige siden. Dog ikke uden et enkelt, stort problem, der skulle rives op med rod.

Parret kommer godt ud af det med hinandens familier.  I fem år holdt de jul hos Susannes eksmand, og hver torsdag går hun til keramik med Kelds ekskone.  – Det er nok ikke normalt, men man kan godt være unormal og stadig have det dejligt, siger Keld.
Parret kommer godt ud af det med hinandens familier. I fem år holdt de jul hos Susannes eksmand, og hver torsdag går hun til keramik med Kelds ekskone. – Det er nok ikke normalt, men man kan godt være unormal og stadig have det dejligt, siger Keld.
 Foto: Frederik Tybjerg Martensen/TV 2

Et helt nyt liv

– På et tidspunkt røg jeg lidt ud og ind af forholdet, fordi jeg var ludoman, og det var hun (Susanne, red.) selvfølgelig træt af. Hun tog fat i nakken på mig og sagde: ”Nu skal det være slut”, fortæller ”Fjolle-Keld”, som i år 2000 var i behandling på Center for ludomani i Odense efter at have opbygget en spillegæld på en million kroner.

Fem år efter betalte han sidste afdrag på sin gældssanering og kunne begynde på en frisk.

– Jeg fik et helt nyt liv! Det er Susannes skyld. Havde det ikke været for hende, havde det hele været noget lort. Hun har reddet mig.

En halv million danskere fulgte med, da TV 2 havde premiere på dokuserien ”Balladen om kolonihaven”.
En halv million danskere fulgte med, da TV 2 havde premiere på dokuserien ”Balladen om kolonihaven”.
 Foto: TV 2

Kærligheden mellem de to er tydelig. Keld faldt især for Susannes ligefremme facon og store hjerte.

– Hun er den type, der siger, at en skovl er en skovl. Og så er hun et rivejern. Der mister bestyrelsen (i kolonihaveforeningen, red.) et kæmpe stykke arbejde, siger han og fortsætter:

– Jeg elsker også den måde, hun er på over for mine børn. Hun svarer altid, at hun har seks børn, selv om halvdelen er mine. Hun er i bund og grund en pissedejlig pige. Det vil alle vores venner give mig ret i.

Vits på vits på vits på …

For Susanne er ”Fjolles” gode humør en af de ting, hun skatter højest.

– Han har altid været sådan et godt menneske, der er god ved alle – indtil de træder ham over tæerne. Det er der sjældent nogen, der gør. Han kan ikke tåle at se nogen, uden at give dem en 20’er til en is, lyder Susannes karakteristik af sin mand.

I Aalborg bliver Keld kaldt ”Fjolle”.  Når han tager til København, hvilket parret gjorde for nylig, går han dog under navnet Obelix.
I Aalborg bliver Keld kaldt ”Fjolle”. Når han tager til København, hvilket parret gjorde for nylig, går han dog under navnet Obelix.
 Foto: Privat

– Uden Keld ville min tilværelse være kedelig. Det er jo ikke bare, når vi er ude, han er sjov. Jeg hører hans vitser 3.000 gange, men jeg griner alligevel. Han er altid go’ for en vits.

Sponsoreret indhold