Streaming27. april 2024

Fans er overbeviste: Har fundet den rigtige Martha fra "Baby Reindeer" i denne video

Nysgerrige "Baby Reindeer"-fans mener, de har den fundet virkelighedens Martha i en video fra 2012
Fans mener, at de har fundet virkelighedens Martha fra "Baby Reindeer". 
Fans mener, at de har fundet virkelighedens Martha fra "Baby Reindeer".
 Foto: YouTube og Netflix

Netflixhittet ”Baby Reindeer” fortæller den skræmmende historie om en britisk komiker, der i den værste periode af sit liv løb ind i en stalker.

Den syv afsnit lange serie er spækket med vanvittige scener og uhyggelige øjeblikke, og historien bliver ikke mindre skræmmende af, at den er sand.

Der er dog én ting, som skaberen og hovedpersonen i ”Baby Reindeer”, Richard Gadd, ikke har ønsket at røbe: Nemlig identiteten på stalkeren Martha.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-26/BR_101_Unit_01034_RT.jpg
I serien spilles stalkeren Martha sublimt af Jessica Gunning.
 Foto: Ed Miller/Netflix

Nu mener nysgerrige fans at vide, at de har fundet en video med virkelighedens Martha. Videoen stammer fra 2012, hvor komikeren optrådte i Cambridge.

Undervejs i hans tre minutter lange optræden – som altså er blevet lagt på YouTube – mener fans, at man kan høre den rigtige Martha grine. De mener helt konkret, at man kan høre Marthas særprægede grin 1:25, 2:04 og 2:35 inde i videoen.

Selv om dét skulle være tilfældet, får vi desværre ikke den mystiske kvinde at se – og derfor må nysgerrige altså stadig undvære at se et billede af den kvinde, der gennem fire et halvt år sendte komikeren 41.071 e-mails og 350 timers voicemails.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-26/BR_101_Unit_00014_RT.jpg
Richard Gadd spiller sig selv - men hedder Donny - i serien.
 Foto: Ed Miller/Netflix

I flere interviews har Richard Gadd – der altså blev voldsomt stalket i flere år – nemlig understreget, at det er et ganske bevidst valg, at han ikke fortæller, hvem Martha er i virkeligheden.

– Hun var en ganske særpræget person. Vi er gået ganske langt for at skjule hende, så jeg tror faktisk ikke, hun vil kunne genkende sig selv, har Richard Gadd tidligere fortalt til magasinet GQ.

I dag ved offentligheden derfor ikke, hvem hun er – eller hvor hun er i dag. Richard Gadd har dog insinueret, at hun ikke er i fængsel. I hvert fald har han tidligere udtalt til The Times, at han ”ikke ønskede at smide en person, der var så psykisk syg, i fængsel”.

I det interview fortalt han også, at han stadig havde "blandede følelser omkring det hele", men slog på samme tid fast, at situationen nu var "løst". Det lader altså til, at han ikke længere hører fra sin stalker.

Richard Gadd aner derfor ikke, om hans tidligere stalker kommer til at se serien, der altså handler om hende. Han aner heller ikke, hvad hun i så fald ville synes om den.

– Jeg aner slet og ret ikke, om hun kunne finde på at se den. Hendes måde at reagere skiftede så meget, at jeg end ikke selv kunne forudse, hvordan hun ville reagere.

Voldsomt

I løbet af fire et halvt år sendte ”Martha” ham 41.071 e-mails, 350 timers voicemails, 744 tweets, 46 Facebook-beskeder og 106 sider breve. Desuden sendte hun en række ganske mærkelige gaver, herunder et rensdyrlegetøj, sovepiller, en ulden hat og boxershorts.

Sponsoreret indhold