Streaming27. september 2023

Danske Connie Nielsen er nomineret til en Emmy

Den danske skuespiller er nomineret for sit portræt af forfatteren Karan Blixen i serien "Drømmeren - Karen Blixen bliver til
Connie Nielsen
Connie Nielsen er nomineret til en Emmy. Prisen bliver givet den 20. november.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Når Emmy Awards løber af stablen den 20. november i New York, kan det ende i dansk succes.

Connie Nielsen er nemlig nomineret til en pris for sin skildring af den danske forfatter Karen Blixen.

Det skriver Viaplay i en pressemeddelelse.

Det er Viaplay-serien "Drømmeren - Karen Blixen bliver til", som har fanget juryens øjne.

Serien er inspireret af Karens Blixens liv og breve og udspiller sig i 1930'erne, hvor Karen vender hjem til Danmark efter mange år i Østafrika – ruineret, syg og fraskilt.

- "Drømmeren – Karen Blixen bliver til" er den rørende fortælling om Karens kamp for at rejse sig og forfølge sin altoverskyggende drøm om at slå igennem som den mageløse kunstner, hun inderst inde ved, hun er.

- Sideløbende følger vi hendes kamp for økonomisk frihed, hendes opgør med den højborgerlige familie og hendes anstrengelser for at overkomme sygdom, fortvivlelse og tab.

"Drømmeren - Karen Blixen bliver til" høstede anerkendelse, da den som den første danske serie nogensinde blev udtaget til Cannes International Series Festival i april.

Fik pris af dronningen

Skulle Connie Neilsen vinde en Emmy, bliver det ikke den første anderkendelse, hun får for sin portrættering af Karen Blixen.

I begyndelsen af september fik hun overrakt Rungstedlundprisen af Dronning Margrethe for selvsamme rolle.

Det kom næppe bag på mange, da prisen er opkaldt efter stedet, hvor Karen Blixen modvilligt flyttede ind efter hun kom tilbage fra Afrika.

"Drømmeren - Karen Blixen bliver til" er optaget i Danmark, Belgien og Sydafrika. Den er produceret af Karoline Leth, Marie Cecilie Gade og Charlotte Hjordt.

Sponsoreret indhold