Streaming19. juli 2022

Christina og familien fik hjælp i “Vi drukner i rod”: Sådan går det dem i dag

Efter hjælp fra Lene Beier og hendes hold kom til undsætning, kæmper familien ikke så meget i dag
Familien Pedersen var med i tredje afsnit af "Vi drukner i rod".
Familien Pedersen var med i tredje afsnit af "Vi drukner i rod".
 Foto: Anders Brohus / Tv2

Man kunne ikke se familien Pedersens gulv for Legoklodser og legetøj. Men i gårsdagens afsnit af “Vi drukner i rod” kom Lene Beier og hendes team familien fra Skibby til undsætning.

Christina skulle sørge for sine to børn Jakob på 10 og Julie på 15, der begge har et ekstra omsorgsbehov, og de prioriterede at være sammen med hinanden, og på den måde blev oprydning og rengøring ikke højt prioriteret.

Til sidst blev problemet så stort, og støvet, der lå over alt i huset, generede Julies støvallergi. Så de måtte ringe efter professionel hjælp.

Fastholder rutiner

Derfor tilmeldte de sig til Tv 2-programmet, hvor alle deres ting blev samlet i en hal, antallet af sager blev halveret, og tingene i hjemmet blev organiseret. Nu var der pludselig plads til både at gøre rent, rydde op og ikke mindst at gå rundt, uden at frygte man jokker på en Legoklods.

Og hvordan går det så familien i dag? Har de kunne holde det ryddeligt? Og kommer tingene tilbage i deres kasser, hver gang det er brugt?

I en artikel på Tv 2 fortæller Christina Pedersen, at hun sørger for at fastholde sig selv i nogle rutiner, så der bliver ryddet lidt op hver dag. Men det er en balancegang for vuggestuepædagogen fra Skibby, der heller ikke vil rydde for meget op, fordi hun ikke bryder sig om, hvis hendes hjem er for klinisk rent og ryddeligt.

Roder stadig

– Jeg kan godt lide, at man kan se, jeg og mine børn bor her. Det kan godt være, at man lever pænt og rent, men hvor er indholdet og nærværet? Nærværet er jo, at Jakob leger i stuen og ikke sidder på sit værelse, siger Christina Pedersen.

Derfor er der stadig legetøj rundt omkring, men det har fået nogle faste pladser. Til gengæld har datteren Julie virkelig taget konceptet sortering til sig. Alt fra lillebrors Lego til mors bøger bliver sorteret i temaer og farver.

Begge børn skulle efter sigende stadig rode, som de gjorde før, men nu bliver det hurtigere ryddet op igen.

Sponsoreret indhold