Streaming14. april 2022

6 serier til dig, der elsker "Bridgerton"

De fleste "Bridgerton"-fans har nok allerede ædt sig gennem anden sæson af den populære dramaserie. Der er heldigvis andre serier, man kan begynde på, hvis man hungrer efter "Bridgerton"-følelsen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et "Bridgerton"-marathon er nærmest uundgåeligt, når man først har trykket play på den fascinerende Shonda Rhimes-serie, men det er ikke den eneste af slagsen, der har historiske baggrundskulisser, store kjoler og aristokratisk drama på menuen.

Det unødvendigt at nævne giganter som "The Crown" og "Downton Abbey" over for dem, der sluger den genre råt. Derfor har vi fundet seks andre serier frem fra gemmerne, der utvivlsomt vil være noget for dig, der allerede sukker efter tredje sæson af "Bridgerton".

1) The Great

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/download_0.jpg
 Foto: HBO Max

(Foto: HBO Max)

"The Great" er meget (meget!) løst baseret på historien om Ruslands Katarina den Store og er en ganske habil satirisk drama, der tager sig selv og historien lige nøjagtigt alvorligt nok til, at man kan holde af det.

Elle Fanning spiller hovedrollen som Catherine over for Nicholas Hoult, der er klædt i rollen som Peter III. Sammen skal de styre Rusland, men det er ikke helt så nemt, når man ikke kan udholde hinanden.

"The Great" kan ses på HBO Max.

2) The Gilded Age

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/the-gilded-age-sesong-1_3-scaled-1.jpeg
 Foto: HBO Max

(Foto: HBO Max)

HBO's seneste periodedrama, "The Gilded Age", foregår i 1800-tallets New York i en tid, hvor økonomien er under heftig forandring. Nye og gamle metoder møder hinanden, og det betyder, at store formuer skabes, store formuer tabes, og de veletablerede familier udfordres af nytilkommere. Kort sagt: New money mod old money.

Bag serien er skaberen Julian Fellowes, der også er hjernen bag en anden hyperpopulær serie om dyre damer i store kjoler: Nemlig "Downton Abbey".

"The Gilded Age" kan ses på HBO Max.

3) Gentleman Jack

https://imgix.seoghoer.dk/gentleman-jack.jpg

(Foto: HBO Max)

"Gentleman Jack" er baseret på virkelighedens Anne Lister, hendes dagbøger og det ekstraordinære liv, hun levede i midten af 1800-tallet. Anne Lister var nemlig homoseksuel, og det lagde hun aldrig skjul på.

Serien er et spændende LGBTQ+-alternativ til de historiske dramaer, vi ellers kender til og har Suranne Jones i hovedrollen som Lister, der har et godt øje til Ann Walker spillet af Sophie Rundle.

Vi kan på forhånd godt advare om, at du utvivlsomt ryger i et Wikipedia-hul om virkelighedens Anne Lister, når du først er kommet i gang.

Første sæson "Gentleman Jack" kan ses på HBO Max.

4) Dickinson

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/dickinson_101_00149fw.jpg
 Foto: Apple TV+

(Foto: Apple TV+)

Her er også en serie, der bestemt tager sig nogle kreative friheder med de historiske fakta.

Ikke desto mindre er "Dickinson" med den vidunderlige Hailee Steinfeld i hovedrollen som forfatteren Emily Dickinson en sand fryd, hvis man holder af det historiske drama krydret med lidt moderne kækhed og nutidig popmusik.

Det er en tidsløs historie om en ung Emily Dickinson, der drømmer om at blive en berømt forfatter, selvom hendes forældre foretrækker, at hun finder sig en mand og bliver en god hustru.

"Dickinson" kan ses på Apple TV+.

5) Victoria

https://imgix.seoghoer.dk/victoria-s3-key-art-3200x1800-1920x1080.jpg

(Foto: BBC)

Netflix har "The Crown", og ja, det er ganske vist en af de dyreste serier nogensinde, og den fortæller en episk og storslået fortælling om det britiske kongehus. Men det betyder ikke, at der ikke også er plads til en anden serie om den royale familie i England.

"Victoria" følger den unge prinsesse af samme navn og hendes vej til den britiske krone. Serien er desuden en anelse mere historisk korrekt, hvis du drømmer om at lære lidt om dronning Victorias forhold til sin mand, Albert.

Første sæson af "Victoria" kan ses på SF Anytime.

6) The Pursuit of Love

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/final-21094655-21094645-1600332690.jpg
 Foto: Amazon Prime

(Foto: Amazon Prime)

I "The Pursuit of Love" er vi noget længere fremme i tiden. Miniserien foregår nemlig lige før 2. Verdenskrig og har Lily James og Emily Beecham i hovedrollerne som de to drengeglade tøser Linda Radlett og Fanny Logan.

Serien er en adaptering af Nancy Mittford-romanerne og er hurtig, stemningsfuld og opløftende coming of age-historie.

"The Pursuit of Love" kan ses på Amazon Prime.

Sponsoreret indhold