Sport14. juni 2023

Yussuf Poulsen: At blive far har hjulpet mig

Yussuf Poulsen ser ikke på skader på samme måde, efter at han har fået børn. De betyder mere end fodbolden
Angriberen er tilbage i landsholdslejren, efter han i marts blev valgt fra grundet manglende spilletid.
Angriberen er tilbage i landsholdslejren, efter han i marts blev valgt fra grundet manglende spilletid.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Yussuf Poulsens sæson i tysk fodbold har været lidt af en rutsjebanetur.

På den ene side har han været udfordret af skader og sporadisk spilletid. På den anden side sluttede han stærkt af, da han var med til at vinde den tyske pokalturnering med RB Leipzig.

- Det har været en fed slutning på en sæson, der er startet svært, hvor vi har skullet kæmpe os tilbage over store dele af sæsonen, siger Yussuf Poulsen.

Han er i disse dage samlet i Helsingør med sine kolleger fra landsholdet, hvor de træner forud for Danmarks kommende EM-kvalifikationskampe.

Her håber angriberen at vise sit værd og komme i betragtning til en plads i Kasper Hjulmands startopstilling mod Nordirland i Parken fredag.

Poulsen peger dog selv på, at han er lidt bagud på point i forhold til flere landsholdskollegaer. Han har været "for meget plaget af skader" de seneste to sæsoner i den tyske Bundesliga.

- Det er ikke sjovt, men det er en del af gamet, lyder det fra Leipzig-spilleren.

Men selv om skaderne kan være frustrerende, føler Poulsen, at han har fundet et mindset, der fortæller ham, at fodbold ikke er det allervigtigste i verden.

Sammen med sin kone har han to små børn derhjemme, og de kræver hans nærvær og opmærksomhed.

- Jeg tror, det har hjulpet mig i en svær periode. Tidligere i min karriere, før jeg fik børn, har jeg ikke haft mentalt udfordrende perioder, fordi jeg aldrig har været skadet, siger Poulsen.

- Men jeg glemmer lidt, at jeg har ondt i benet, når jeg kommer hjem, og min søn smiler mig op i ansigtet og spørger, om vi ikke skal gå ned og lægge et puslespil. Så det mentale i det har ikke været så svært i år.

Yussuf Poulsen har spillet i RB Leipzig siden sommeren 2013, hvor han skiftede fra Lyngby. Han kontrakt udløber til næste sommer, såfremt den ikke bliver forlænget.

Poulsen er den spiller, der har været længst tid i Leipzig. Han har været med på RB Leipzigs rejse fra den tredjebedste fodboldrække til toppen af Bundesligaen og deltagelse i Champions League.

Sponsoreret indhold