Sport22. april 2024

Xavi savner mållinjeteknologi efter tabt El Clasico

Det er en skændsel, at La Liga ikke har investeret i mållinjeteknologi, mener Barcelonas cheftræner
Xavi og Andreas Christensen.
Xavi og Andreas Christensen.
 Foto: JAVIER SORIANO/Ritzau Scanpix

FC Barcelonas cheftræner, Xavi Hernandez, er uforstående over, at La Liga ikke har investeret i mållinjeteknologi.

Da Barcelona søndag aften tabte 2-3 ude til Real Madrid, fik Barcelona muligvis bolden skovlet ind over målstregen efter 27 minutters spil ved stillingen 1-1.

Linjedommeren markerede ikke, at bolden var inde over stregen, og VAR's kameravinkler kunne ikke endegyldigt fastslå, om bolden var inde eller ej, hvorfor linjedommerens vurdering stod ved magt.

- Det er en skændsel, at vi ikke har mållinjeteknologi.

- Hvis vi vil være den bedste liga i verden, så skal vi have den teknologi, siger Xavi ifølge AFP.

Teknologien bliver blandt andet brugt i Premier League, Ligue 1, Bundesligaen, Serie A og Æresdivisionen.

Tilbage i 2017 sagde La Liga nej til at indføre mållinjeteknologi. Det ville dengang koste fire millioner euro - cirka 30 millioner kroner - i etableringsomkostninger. Dertil kommer løbende driftsudgifter.

Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen undrer sig over den manglende betalingsvillighed, når La Liga scorer milliarder i tv-indtægter, så klubberne kan betale skyhøje transfersummer og enorme månedslønninger.

- Det er sørgeligt for fodbolden - det er svært at sætte ord på. Der er så mange penge i den her sportsgren, men der bliver ikke brugt nogen på, hvad der er allervigtigst, siger den tyske målmand.

Barcelona endte med at komme foran 2-1 midt i anden halvleg i stedet, men Real Madrid nåede at score to gange. Dermed udbyggede hovedstadsklubben sit forspring i ligaen til 11 point før de sidste seks spillerunder.

Xavi erkender, at løbet er så godt som kørt, men han mener også, at Barcelona havde fortjent bedre på baggrund af søndagens kamp.

- Real Madrid har haft en ekstraordinært god ligasæson, hvor de kun har tabt én kamp undervejs, så de har stort set sikret sig mesterskabet.

- Vi fortjente meget mere på baggrund af vores præstation, men det kan vi ikke gøre noget ved. Ud fra kampbilledet ville vi normalt have vundet kampen. Vi gjorde det virkelig godt og fortjente tre point, siger Barcelona-træneren.

Xavi stopper efter sæsonen, men det er ikke med Real Madrid-fansenes gode vilje. De ser gerne, at den knap så succesfulde træner bliver i spidsen for rivalen, og efter sejren sang Real-fansene "Bliv Xavi".

Det engelske stjerneskud Jude Bellingham blev matchvinder med et mål i tillægstiden og høster stor ros fra Real Madrid-træner Carlo Ancelotti.

- Han slog til på det helt rette tidspunkt. Han kæmpede rigtig godt i kampen, men det var et stykke tid siden, han havde scoret, og så endte han med at lave det mål, der meget vel kan afgøre mesterskabskampen, siger Ancelotti ifølge AFP.

Sponsoreret indhold