Sport10. april 2024

Wozniacki-vikar og suveræn Tauson sikrer ny dansk sejr

Danmark kan stadig rykke op i Billie Jean King Cup efter sejr over Ungarn i den afsluttende gruppekamp
Clara Tauson var flyvende i sin singlekamp. 
Clara Tauson var flyvende i sin singlekamp.
 Foto: Lynne Sladky/ASSOCIATED PRESS

Danmarks kvindelandshold i tennis slutter det indledende gruppespil i Billie Jean King Cup af med endnu en sejr og kan stadig sikre sig oprykning fra Europa/Afrika Gruppe I.

Onsdag sørgede vandt både Johanne Svendsen og Clara Tauson sine singlekampe over ungarere. Dermed er doublen, hvor Svendsen og Tauson er udset til at spille sammen onsdag eftermiddag, uden reel betydning.

Johanne Svendsen skulle egentlig ikke have spillet en stor rolle i singlekampene i denne uges gruppespil, men efter at Caroline Wozniacki blev syg, har hun grebet chancen og vundet begge sine kampe.

Onsdag sejrede hun med 6-2, 6-4 over Adrienn Nagy efter en kamp på halvanden time.

Dernæst brugte Clara Tauson kun tre kvarter på at leve op til favoritværdigheden og slå Natalia Szabanin, verdens nummer 601. Tauson uddelte et sæt briller og vandt 6-0, 6-0.

- Det var en god kamp fra min side, jeg lavede nærmest ikke en fejl. Man kunne godt se på mit spil, at jeg havde meget selvtillid, siger Tauson efter sejren.

Dermed slutter Danmark som nummer to efter Østrig i det indledende gruppespil. Danmark skal derfor kæmpe med to andre toere om den sidste oprykningsplads fra Europa/Afrika Gruppe I.

- Nu har vi lige en fridag torsdag, og vi skal nyde, hvor vi er kommet til efter tre gode kampe.

- Jeg har især været glad for mit eget spil indtil videre, og det bliver spændende at spille kampe om at rykke op, siger Tauson.

Sponsoreret indhold