Sport19. januar 2024

Wozniacki om Saudi-Arabisk indtog: - Det er uundgåeligt

Caroline Wozniacki er overbevist om, at Saudi-Arabien vil være vært for flere tennisturneringer i fremtiden efter Nadal-samarbejde
Danskeren røg ud af Australian Open onsdag.
Danskeren røg ud af Australian Open onsdag.
 Foto: Edgar Su/Ritzau Scanpix

I mandags kom det frem, at Rafael Nadal skal være ambassadør for det saudiske tennisforbund.

Kongedømmet ønsker at agere vært for flere professionelle turneringer, som en del af landets voksende indtog i sportens verden.

- Overalt i Saudi-Arabien kan man se vækst og fremskridt, og jeg glæder mig til at være en del af det, udtalte Rafael Nadal i en pressemeddelelse. 37-årige Nadal har vundet 22 grand slam-titler i sin seniorkarriere.

På et pressemøde onsdag, blev Caroline Wozniacki spurgt ind til Nadals ambassadørrolle:

- For at være helt ærlig, jeg har ikke læst meget om Rafa og hvad han laver, men det er klart, at Saudi kommer ind i sport på en meget stærk måde.

- Både i golf og fodbold og nu i tennis. Jeg tror, ​​det er uundgåeligt, at det kommer til at ske. Jeg er selvfølgelig klar over menneskerettighederne og alt muligt andet, men jeg tror, ​​når det er uundgåeligt, at de har så mange penge at lægge i sport, så kan vi måske kan ændre noget, lave en forandring og gøre noget positivt, sagde Wozniacki.

Saudi-Arabien beskyldes af kritikere for at udnytte sport til at forbedre landets internationale omdømme. Der er særligt udbredt kritik af kongedømmets indsats i forhold til menneskerettigheder og miljø.

Lige nu rygtes kvindernes sæsonfinale WTA Finals til Saudi-Arabien. Trods beslutningen om placeringen af sæsonfinalen endnu ikke er offentliggjort, rapporterede Sports Illustrated onsdag, at Martina Navratilova og Chris Evert har sendt et brev til WTA-chef, Steve Simon, hvori de opfordrer ham til at droppe Saudi-Arabien.

- Ikke alene er det et land, hvor kvinder ikke betragtes som ligeværdige, det er også et land, der kriminaliserer LGBTQ-samfundet, står der blandt andet i brevet ifølge Sports Illustraded.

Sponsoreret indhold