Sport14. august 2023

Wozniacki glæder sig over flere mødre på WTA-touren

Danskeren spiller i nat sin tredje kamp efter sit comeback, hvor hun møder svær ukrainsk modstand i Elina Svitolina
Wozniacki måtte se sig slået af Wimbledon-vinderen Marketa Vondrousova i sin anden comeback-kamp. Nu står hun over for Wimbledon-semifinalist. 
Wozniacki måtte se sig slået af Wimbledon-vinderen Marketa Vondrousova i sin anden comeback-kamp. Nu står hun over for Wimbledon-semifinalist.
 Foto: Ritzau Scanpix

Natten til tirsdag møder Caroline Wozniacki ukrainske Elina Svitolina i første runde ved WTA 1000-turneringen i Cincinnati.

Og det er ikke bare deres tennisfærdigheder, de to spillere har tilfælles. 28-årige Svitolina er også for nyligt vendt tilbage efter barsel, hvor hun ved Wimbledon på imponerende vis spillede sig i en semifinale.

- Det er godt at se, at der er mange mødre på touren nu, at de gør det godt og viser, at man kan gøre begge dele, siger Wozniacki ifølge The Guardian.

De fødte begge i oktober sidste år, hvilket er svært at tro, når man ser dem på banen.

Ukranieren tog alle med storm, da hun spillede sig i Wimbledon-semifinalen, hvor hun dog måtte se sig slået af den senere vinder - tjekkiske Marketa Vondrousova, der også blev Wozniackis banemand i sin comeback-turnering i Montreal i sidste uge.

- Det tog hende et par turneringer at komme ind i rytmen, men hun har spillet virkelig godt. Hun vandt i Strasbourg og kom siden i først en kvartfinale og derefter en semifinale i en grand slam, siger Wozniacki rosende om kollegaen Svitolina.

Og roserne og følelserne er gengældt fra Svitolina, der ligeledes glæder sig over en WTA-tour, hvor flere af de store stjerner på touren nu er blevet mødre.

- Jeg har stor respekt for, at Caroline kommer tilbage efter to børn. Det er virkelig en stor udfordring, og hun er en fantastisk fighter, sagde Svitolina om Wozniacki under WTA-turneringen i Montreal.

- Det er fedt, at der er kvindespillere, som kommer tilbage, efter de har født. Det kræver stor styrke og meget hårdt arbejde, ikke kun at spille på WTA-touren, men også at nå det niveau, man havde førhen, fortæller hun.

De to mødes på Center Court som tredje kamp på dagen, og det bliver tidligst klokken 02.30 tirsdag dansk tid.

Sponsoreret indhold