Sport18. juli 2023

Wimbledon-vinder blev droppet af Nike: Brugte det som motivation

Marketa Vondrousova løftede trofæet iført et tennissæt uden mærke, efter at Nike droppede hende
Millionerne kommer til at rulle ind på tjekkens bankkonto efter turneringen.
Millionerne kommer til at rulle ind på tjekkens bankkonto efter turneringen.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Marketa Vondrousova triumferede i Wimbledon-finalen søndag, hvor hun nedlagde tunesiske Ons Jabeur 6-4, 6-4 for at vinde sin første grand slam-titel i en alder af 24. Hun blev tilmed den første useedede kvinde til at gøre det i turneingens lange historie.

Men inden da, havde den useedede tjekke været igennem en svær tid. Sejren kommer blot et år efter, at hun gennemgik en omfattende operation i håndleddet.

Efterfølgende måtte hun, med armen i gips, væbne sig med tålmodighed og kunne ikke spille i seks måneder.

Imens hun plejede sin skade, blev hun droppet af Nike. Tøjgiganten ønskede ikke at forlænge kontrakten, efter at have sponsoreret tjekken i fire år - inklusiv da hun spillede sig i French Open-finalen i 2019, hvor hun tabte til den tidligere verdensetter Ashleigh Barty.

Brugte brud som motivation

Vondrousova brugte godt nok nogle af sine gamle Nike-ting undervejs i Wimbledon, bl.a. sine sko og svedbånd, men toppen og nederdelen var bar.

Efter sejren over Elina Svitolina i semifinalen bekræftede hun også, at hun var uden sponsor:

- Kontrakten sluttede sidste år, og jeg spillede ikke i seks måneder. Jeg var lidt ked af det, da det sluttede, men jeg tænkte: 'Vi vil prøve at finde noget andet, bare vise dem, at jeg bliver god, jeg vil spille godt, og vi vil se hvad der sker nu'. Men jeg føler også, at det måske er en god ting, der drev mig hertil, fortalte hun.

Mon ikke Nike kommer til at ærgre sig over beslutningen om at droppe Wimbledon-mesteren. Det er ikke svært at forestille sig, at tøjproducenterne kommer til at stå i kø.

Men indtil da kan Marketa Vondrousova varme sig ved tanken om, at der i mellemtiden ruller godt tyve millioner kroner ind på bankkontoen.

Sponsoreret indhold