Sport19. marts 2024 (opd. 19. marts 2024)

Voldtægtsmistænkte spillere suspenderet af klubben: Fængslet for overgreb på sportsjournalist

Argentinsk fodbold er rystet, efter fire spillere fra Velez Sarsfield blev anholdt for voldtægt
Det er argentinske Velez Sarsfield, der nu er ramt af den voldsomme sag.
Det er argentinske Velez Sarsfield, der nu er ramt af den voldsomme sag.
 Foto: Luis Robayo/AFP/Ritzau Scanpix

Velez Sarsfield har suspenderet fire spillere, efter at de er blevet anholdt og varetægtsfængslet for mistanke om at have voldtaget en kvindelig sportsjournalist på et hotelværelse.

De fire spillere fra den bedste argentinske fodboldrække skal foreløbig sidde varetægtsfængslet i 48 timer, mens en dommer vurderer, om de skal sidde i længere tid.

De fire blev anholdt mandag, og sagen skal efterforskes yderligere, skriver AFP og Reuters.

Ifølge anklagen skulle voldtægten af en 24-årig kvindelig sportsjournalist være fundet sted 2. marts efter en ligakamp mellem Velez Sarsfield og Atletico Tucaman.

Velez Sarsfield overnattede efter kampen på et hotel i byen Tucaman, og det var her, at voldtægten af kvinden skulle være sket.

De fire spillere blev pågrebet, efter at anklageren Eugenia Maria Posse havde foretaget et tre timer langt forhør af kvinden.

De fire spillere - uruguayaneren Sebastian Sosa, paraguayaneren Jose Florentin samt argentinerne Braian Cufre og Abiel Osorio - er alle blevet suspenderet af Velez Sarsfield.

Buenos Aires-klubben, der er tophold i den bedste argentinske række sammen med River Plate, meddeler desuden, at den har sat gang i sin egen efterforskning.

I en udtalelse siger klubben, at den ser meget alvorligt på den påståede hændelse, og at hændelsen klart strider mod klubbens værdier.

Ifølge det spanske nyhedsbureau Efe har kvinden oplyst, at Velez Sarsfield-målmanden Sebastian Sosa havde budt hende hjem på hotelværelset.

På hotelværelset befandt de tre øvrige spillere sig. Efter nogle få drinks følte hun sig svimmel. Hun lagde sig på sengen og blev derefter voldtaget af flere af spillerne, fortæller hun.

Sosa har på det sociale medie Instagram afvist beskyldningerne om voldtægt. De øvrige tre spillere har ikke kommenteret sagen.

Dommeren i sagen vil onsdag tage stilling til eventuel forlængelse af varetægtsfængslingen.

Sponsoreret indhold