Sport27. december 2023

Voldsom brand: Basketball-klub jævnet med jorden

Den 25. december brød BCM Gravelines-Dunkerques hjemmebane i brand, og den store sportsarena stod ikke til at redde
Firefighters spray water o
Selvom et væld af lokale brandfolk kæmpede med flammerne, stod den store sportsarena ikke til at redde.
 Foto: Bernard Barron/AFP/Ritzau Scanpix

Et vaskeægte julemareridt har ramt det franske basketballhold BCM Gravelines-Dunkerque.

På juledag blev klubbens hjemmebane Sportica Sports Complex nemlig jævnet med jorden, da en voldsom brand hærgede.

Et væld af lokale brandfolk kæmpede ellers med flammerne i timevis, men grundet kraftig vind spredte ilden sig hurtigt, og på under et døgn var den store sportsarena brændt ned.

- Det er en umådelig katastrofe, hvis konsekvenser vi ikke kan måle. Alt gik op i røg: Træningslokalet, kamplokalet, vægtrummet, udstyrsrummet, indkvartering og lagrene. Det er utroligt, det er vores arbejdsredskab, fortæller Hervé Beddeleem, der er administrerende direktør i BCM, til RMC.

Ifølge det franske medie var der ingen mennesker, der befandt sig i den store arena, da branden stod på. To brandmænd blev dog lettere såret i forbindelse med slukningen.

Den hjerteskærende hændelse har allerede medført en del reaktioner. Gravelines' borgmester, Bertrand Ringot, har blandt andet reageret, ligesom den franske sportsminister Amélie Oudeá-Castéra har sendt en sympati-tilkendegivelse.

- 'Fat mod, BCM Basket. Heldigvis kostede ødelæggelserne ikke liv. Tak til brandmændene for deres hurtige og effektive indgriben. Solidaritet er nøgleordet for klubben, dens 80 ansatte, dens frivillige, dens hold og for hele byen Gravelines,' skriver hun på X.

BCM Gravelines-Dunkerque skulle have spillet en kamp mod Paris Basketball torsdag, men denne er nu udsat som følge af den frygtelige hændelse.

Sponsoreret indhold