Sport25. juli 2023 (opd. 25. juli 2023)

Vingegaard skal fejres i Glyngøre: Forventer op mod 25.000 mennesker

Der bliver pres på vejene i Glyngøre, når cykelrytteren Jonas Vingegaard skal fejres i hjembyen på torsdag, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi
vingegaard
Op mod 25.000 mennesker forventes at deltage i fejringen på torsdag, og derfor kan der blive kaos på og omkring vejene ved Glyngøre.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Op mod 25.000 mennesker ventes torsdag at samles i Glyngøre i Vestjylland for at fejre den danske Tour de France-vinder, Jonas Vingegaard.

Cykelrytteren skal fejres i sin hjemby, og derfor forventer Midt- og Vestjyllands Politi, at der bliver pres på veje i og omkring byen.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

- I politiet synes vi også, at Jonas Vingegaard fortjener en god fejring for at tage den gule trøje hele vejen med hjem til Glyngøre for andet år i træk, siger Allan Laustsen, der er leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi forventer stort pres på vejene ind og ud af byen, så det er vigtigt, at man som gæst følger politiets, hjemmeværnets og arrangørens anvisninger på dagen, siger han i pressemeddelelsen.

Ifølge politiet vil både politi og hjemmeværn være på plads til at guide bilisterne og sikre "en forsvarlig afvikling af trafikken under festlighederne".

Der bliver ensrettet på nogle strækninger i byen for at undgå for mange biler på et lille område.

I Glyngøres bymidte vil det desuden ikke være muligt at parkere, med mindre man har "et særligt behov" eller bor i Glyngøre, skriver politiet.

Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer derfor alle til at køre hjemmefra i god tid og væbne sig med tålmodighed.

Håbet om, at Jonas Vingegaard ville vinde Tour de France for anden gang i træk, var for nogle allerede stort i januar.

Derfor blev der på det tidspunkt sat gang i planlægningen af en eventuel fejring i Glyngøre. Det fortalte Susan Aaen, der er en af arrangørerne bag, i weekenden til Ritzau.

Grundstenene i fejringen bliver de samme som sidste år, når Jonas Vingegaard kommer til Glyngøre.

Han skal blandt andet forbi ældrecenteret i byen, og så er der en rute op til det lokale stadion, hvor festen skal holdes.

Derudover vil der også være flere overraskelser som en del af fejringen.

- Igen i år er det rørende at se, hvor mange der hjælper med sådan en fest. Alle de frivillige. Det er helt vildt, sagde Susan Aaen i weekenden.

Jonas Vingegaard er den første dansker, der har vundet Tour de France to gange.

Sponsoreret indhold