Sport23. oktober 2022

Vildt drama i sportshal: Spiller redder håndværkers liv

En badmintonkamp til Denmark Open 35+ måtte udskydes, da en håndværker tæt på hallen fik et hjertestop
Christian Blittrup (længst til højre) vandt søndag guld ved Denmark Open 35+ i mix double sammen med sin kone, Tanja Blittrup (nummer to længst til højre). Men han vandt også guld i livreddende førstehjælp.
Christian Blittrup (længst til højre) vandt søndag guld ved Denmark Open 35+ i mix double sammen med sin kone, Tanja Blittrup (nummer to længst til højre). Men han vandt også guld i livreddende førstehjælp.
 Foto: Højbjerg Badminton Klub

Christian Blittrup skal til at spille sin første badmintonkamp i et år. Han er fuldt fokuseret. Men 10 minutter før kampen begynder hans mobil at vibrere: "Hjertestop 470 meter væk".

Christian Blittrup kigger over på sin kone, Tanja Blittrup, som han skulle til at spille mix double-kamp med.

- Jeg siger til min kone, at hun må få udsat kampen, for der er hjertestop.

- Og så løber jeg, så hurtigt jeg kan, fortæller han nu til TV2 ØSTJYLLAND.

Christian Blittrup er nemlig tilmeldt som hjerteløber, hvor man får en notifikation, hvis der er et hjertestop i nærheden.

I dette tilfælde er det lidt over 400 meter væk fra badmintonhallen på en byggeplads. En håndværker har fået hjertestop i fire etagers højde.

- Jeg ankommer samtidig med lægebilen, hvor en anden håndværker er i gang med at give hjertemassage.

- Jeg tager så over fra ham, og vi er i gang i cirka 25 minutter, fortæller Christian Blittrup.

Den bevidstløse håndværker får tre gange stød fra en hjertestarter. Og til sidst lykkes det. Pulsen kommer tilbage, og manden bliver kørte mod Odense Universitetshospital.

Livet bliver sat i relief

Christian Blittrup

Og kort efter står Christian Blittrup igen i hallen. Han har nu 30 minutter, til han skal i kamp.

- Det er rigtig svært at skulle omstille sig. Der står man lidt shaky og har det lidt i baghovedet.

- Der var mange i hallen, der så, at jeg løb afsted og derfor også mange, som kom hen og snakkede med mig. Jeg tror, at den bedste måde, at bearbejde sådan noget her på, er at snakke om det.

Denmark Open var Christian Blittrups første turnering i over et år. Sidst, han var på banen, var til VM i 2021 i 35+ kategorien, hvor han sprang korsbåndet.

det er første gang, at jeg har reddet et liv

Christian Blittrup

På trods af det – og oplevelsen som hjerteløber – lykkedes det for Christian og Tanja Blittrup at tage guldet med hjem til Højbjerg Badminton Klub.

- Det har sgu været en meget god weekend, siger Christian Blittrup med et lille grin, inden han bliver mere alvorlig.

- Livet bliver sat i relief. Det, jeg er allermest glad og stolt over, er, at vi har fået liv i en person. Det har endnu engang bekræftet, at hjerteløber-konceptet kan have en alt afgørende betydning.

- Det er ikke første gang, at jeg har vundet guld, men det er første gang, at jeg har reddet et liv. Så det betyder sgu meget.

Sponsoreret indhold