Sport2. januar 2024

Viktor Axelsen runder skarpt hjørne: Fylder 30

Den danske OL-guldvinder starter 2024 med at sige farvel til sine tyvere, der har budt på fantastiske triumfer
Viktor Axelsen med hustruen Natalia. 
Viktor Axelsen med hustruen Natalia.
 Foto: Jesper Sunesen

Han har lige to dage til at løbe på, inden Viktor Axelsen torsdag den 4. januar fylder 30 år.

I tyverne har Axelsen fejret enorme bedrifter på banen, men sucessen uden for hallerne har ligeledes været stor.

Han og partneren Natalia Koch Rohde, har sammen fået døtrene Vega (2020) og Aya (2022). Og tidligere i 2023 kunne Axelsen bekræfte, at han og Natalia var blevet gift.

Det store bryllup må dog vente lidt endnu. For til sommer skal Axelsen forsøge at genvinde guldet ved de Olympske Lege i Paris.

Vil være verdens bedste

Mens han fortsat er på karrierens højeste - og ser ud til at fortsætte med det - skal Axelsen holde sig i den absolutte top, hvis han skal indfrie sine egne høje ambitioner.

På trods af, at Viktor Axelsen har vundet nærmest alt, skal han nemlig holde sit usædvanligt høje niveau mange år endnu, hvis han skal gå over i historien som den bedste nogensinde. En målsætning, han allerede som 16-årig satte nogle efterhånden ret berømte ord på:

- Jeg vil rigtig gerne være den bedste i verden og deltage ved OL og så videre..., sagde han dengang til TV 2 Fyn. OL "og så videre" må siges at være gået ret som planlagt.

På papiret er der dog lidt vej til titlen som "verdens bedste". Lin Dan er den mest vindende herresinglespiller nogensinde. Den nu 40-årige kineser indstillede karrieren i 2020 med et utroligt CV i baggagen.

Dan vandt VM fem gange, All England seks gange, OL to gange og tilbragte imponerende 211 uger som nummer et på verdensranglisten.

Til sammenligning har Viktor Axelsen to VM-guldmedaljer, to All England-titler og en OL-guldmedalje. Danskeren har ligget nummer et i 145 uger.

Viktor Axelsens første kamp som 30-årig bliver ved Malaysia Open, der starter 9. januar.

Sponsoreret indhold