Sport7. september 2023

Viktor Axelsen er videre på trods af drilsk vind: Er i kvartfinalen

Viktor Axelsen er videre til kvartfinalen ved China Open. Opgøret mod Tzu Wei Wang fra Taiwan var præget af en drilsk vind
Viktor Axelsen ligger nummer et på verdensranglisten i herresingle i badminton. Foto: Nicolai Lorenzen
Viktor Axelsen er i kvartfinalen ved China Open.
 Foto: Nicolai Lorenzen/Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen kom på arbejde, men er videre til kvartfinalerne ved Super 1000-turneringen China Open.

Tzu Wei Wang fra Taiwan vandt første sæt, men i et opgør præget af en drilsk vind fandt Axelsen et fokuseret og toptændt spor og vandt 20-22, 21-6, 21-14.

Fredag møder han syvendeseedede Loh Kean Yew fra Singapore, som torsdag relativt nemt eliminerede Anders Antonsen i to sæt.

Allerede før første fjerbold var slået, havde Axelsen været ved dommeren for at sikre sig, at der ville være opmærksomhed på modstanderens tidsudtræk.

Det gjorde han også flere gange undervejs i kampen for at sikre et hurtigt flow, men en brudt rytme var langtfra Axelsens eneste udfordring.

Vinden i hallen satte således et markant præg på kampen, og den var med Tzu Wei Wang i første sæt, som han vandt 22-20 efter flere fejlvurderinger på baglinjen af verdensetteren.

Axelsen fandt linjerne langt bedre i andet sæt, hvor han også rettede den ene linjedommer med at par velvalgte challenges, og han vandt hurtigt 21-6 mod en opgivende Wang.

I tredje sæt startede Wang på den favorable side frem til pausen, og Axelsen jublede stort over sine point og var tydeligt toptændt og fokuseret i sin jagt på at begrænse skaden inden sidebyttet.

Det lykkedes til fulde, og Axelsen var trods flere fejl endda foran 11-8, og efter sidebyttet gjorde danskeren arbejdet færdig trods lidt bump mod slutningen af kampen.

Også Line Kjærsfeldt og herredoublen med Anders Skaarup og Kim Astrup er videre til kvartfinalerne efter sikre favoritsejre torsdag.

Rasmus Gemke tog et sæt mod den ottendeseedede kineser Shi Yuqi, men kunne ikke fuldføre overraskelsen i tredje sæt, og Axelsen er dermed sidste tilbageværende danske herresingle i China Open.

Damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard og herredoublen med Frederik Søgaard og Rasmus Kjær er også ude af China Open efter klare nederlag i anden runde.

Det er første gang i fire år, at China Open bliver afviklet efter aflysninger på grund af corona i både 2022, 2021 og 2020.

Comebacket bliver fejret med en samlet præmiepulje svarende til 14 millioner kroner, og det er den største præmiepulje nogensinde på BWF World Tour, hvis man ser bort fra sæsonfinalen.

Vinderne af hver af de fem kategorier indkasserer omkring en million kroner.

Sponsoreret indhold