Sport3. august 2023

Video skaber ramaskrig: Langsomste sprint nogensinde

En overraskende langsom 100 meter sprint har skabt beskyldninger om korruption, fordi atleten er niece til vicedirektøren i atletikforbundet
En somalisk "sprinter" kom ti sekunder senere over målstregen end vinderen af 100 meter-løbet.
En somalisk "sprinter" kom ti sekunder senere over målstregen end vinderen af 100 meter-løbet.
 Foto: Screenshot

Et atletikstævne har trukket overskrifter verden over, men for de helt forkerte årsager.

Mandag formåede en somalisk løber ved navn Nasra Ali Abukar nemlig at løbe den langsomste 100 meter sprint nogensinde, da hun konkurrerede ved FISU 2023 World University Games.

I en video, der er gået viralt, kan man se, hvordan Nasra Ali Abukar på ingen måde kan følge med sine konkurrenter.

Løberen fra det afrikanske land løb de 100 meter på 21,81 sekunder, hvilket da også var en pæn sjat tid mere end de øvrige atleter.

Faktisk var det næsten ti sekunder langsommere end vinderen af løbet.

Ifølge New York Post er videoen af den langsomme Nasra Ali Abukar ikke bare gået viralt på internettet. Den har også skabt ekstrem kontrovers.

Mange mener nemlig, at det er korruption og nepotisme, der er årsag til hendes deltagelse, da der er andre somaliske atleter, som løber noget hurtigere end hende.

Derudover er Nasra Ali Abukar angiveligt niece til en højtstående ansat i det somaliske atletikforbund, nemlig vicedirektøren Khadija Aden Dahir.

En af dem, der er forarget, er Mohamed Barre, der er minister i Somalia. Han udtaler, at Nasra Ali Abukars deltagelse forleden var en "fejlrepræsentation og en ydmygelse" af landet.

En somalisk journalist ved navn Elham Garaad skriver på Twitter, at sagen bør få konsekvenser på øverste niveau.

- Det gør ondt at være vidne til sådan en inkompetent regering. Hvordan kan de vælge en utrænet pige til at repræsentere Somalia? Det er chokerende og viser et dårligt billede af landet internationalt.

Atletikforbundet i Somalia udtaler til Newsweek, at de har indledt en undersøgelse af sagen.

Sponsoreret indhold