Sport6. august 2023

Verdensmesterskabet er afbrudt: Demonstranter blokerer vejen

Demonstranter har blokeret vejen under verdensmesterskabet i cykling. Derfor er løbet, hvor Danmark er blandt favoritterne med Mads Pedersen og Kasper Asgreen, blevet afbrudt
Den tidligere verdensmester Remco Evenepoel og Mattias Skjelmose havde mulighed for en sludder før løbets start. Det har de igen. Verdensmesterskabet er nemlig blevet neutraliseret.
Den tidligere verdensmester Remco Evenepoel (tv.) og Mattias Skjelmose (th.) havde mulighed for en sludder før løbets start. Det har de igen. Verdensmesterskabet er nemlig blevet neutraliseret.
 Foto: Belga/SIPA/Ritzau Scanpix

En demonstration afbrød søndag verdensmesterskabet i landevejsløb efter 80 ud af 271 kilometer.

Demonstranterne forhindrede rytterne i at cykle videre på en smal skotsk landevej mellem Edinburgh og Glasgow.

Løbet nåede at være afbrudt i over tre kvarter, før rytterne fik grønt lys til at cykle videre. Fem personer blev ifølge nyhedsbureauet AFP anholdt for deres involvering i demonstrationen.

Løbsledelsen oplyste ikke, hvad der blev demonstreret imod, men en klimaprotestgruppe "This is Rigged" hævder på det sociale medie X, som tidligere hed Twitter, at være ansvarlig.

Ifølge brugere på X havde flere demonstranter fastgjort sig selv til vejen og var vanskelige at fjerne. Flere af demonstranterne hang sammen i kæder.

Tv-billeder fra området viste, at vejen var blevet lappet sammen, efter at demonstranterne var blevet fjernet.

Som følge af demonstrationen blev de forreste udbrydere stoppet af løbskommissærerne. Siden endte feltet også med at holde stille.

I den forreste gruppe fandt man ni ryttere. Ingen af dem var danskere.

Det var forventet, at rytterne ville køre i mål i Glasgow omkring klokken 17 dansk tid, men det bliver altså senere end først antaget, at der bliver fundet en verdensmester.

Sponsoreret indhold