Sport13. august 2022

For varmt til maraton? Ikke tale om!

Trods udsigten til høje temperaturer i München bliver EM i maraton ikke et morgenløb, som atleter har ønsket
Varmen får ikke arrangørerne til at ændre på det kommende maraton.
Varmen får ikke arrangørerne til at ændre på det kommende maraton.
 Foto: Colourbox

Maratonkonkurrencerne ved det forestående atletik-EM i München kommer til at blive afviklet som planlagt mandag formiddag, på trods af at en række atleter havde ønsket at løbe tidligere på dagen.

Der bliver taget hul på de 42.195 meter henholdsvis klokken 10.30 for kvinderne og 11.30 for mændene, men løberne havde ønsket at gå i gang allerede klokken 7 om morgenen.

Det skyldes, at meteorologerne lover vejrforhold, der i værste fald indbefatter en sundhedsrisiko.

På starttidspunktet for løbet forventes der at være cirka 25 grader, skyfrit og næsten ingen vind. Men udsigten til at løbe i bagende sol på opvarmet asfalt ændrer intet for arrangørerne.

De har afvist løbernes klage og fastholder den oprindelige tidsplan.

Den beslutning er truffet, fordi vejrudsigten indikerer, at temperaturen bliver koldere end de 30 grader, som vejrudsigten spåede, da løberne i mandags indgav deres anmodning om at rykke starttidspunktet.

Ifølge det tyske nyhedsbureau dpa vurderer fagfolk, at det kan være kritisk at løbe maratonløb i over 25 graders varme, når solen samtidig skinner.

Danmark har fem deltagere, der stiller op i mandagens maratonkonkurrencer.

Karen Ehrenreich deltager i kvindernes løb, mens Abdi Ulad, Martin Egebjerg Olesen, Rune Bækgaard og Andreas Lommer deltager hos mændene.

Sponsoreret indhold